Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ένας ταξίαρχος γράφει: "Τέρμα τα ψέμματα με τα Μετοχικά Ταμεία, πείτε αλήθειες"


Γράφει 
ο 
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος

Ταξίαρχος(εα)
ΜΑ .
Διεθνείς Σχέσεις 
PhD.
Επιχειρησιακή Οργάνωση 



Σύμφωνα με ανάρτηση του Onalert κορυφαία πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας δημοσίευμά του για την διαφαινόμενη προσπάθεια ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας δηλωσε ότι “Μόνη λύση είναι η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων και προς αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε”.




Δεν γνωρίζω αν το ανωτέρω είναι ακριβές εκείνο όμως το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο ΥΦΕΘΑ κ Καράμπελας με την Φ.950/114/133327 28 Σεπ 2012, είχε ζητήσει να συσταθεί διακλαδική επιτροπή με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Δ. Χατζή της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ , η οποία έπρεπε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2012 να υποβάλει προτάσεις για την εξυγίανση , την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την εν συνεχεία σταδιακή ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων. Εάν αληθεύει η δήλωση φαίνεται ότι ωρίμασαν πολίτικα οι προτάσεις της επιτροπής και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της που αφορά την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.

Οι χιλιάδες μερισματούχοι του ΜΤΣ περιμένουν να ενημερωθούν συνολικά για το μέλλον του ΜΤΣ για την εξέλιξη των προτάσεων-υπομνημάτων που έχουν δοθεί από τις ενώσεις ΝΠΔΔ -ΝΠΙΔ από τις αντιπροσωπείες συνδέσμων τάξεων και κυρίως για την πορεία της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης (Φ.800.2/6/23224 21 Ιουν 2012) για απονομή δικαιοσύνης και τον έλεγχο των υπευθύνων που έφεραν το ΜΤΣ να έχει συνολικό χρέος 430 εκατ το 2012 (έκθεση πεπραγμένων ΜΤΣ έως 31-12-2012).

Η κατάσταση των Μετοχικών Ταμείων μετά την εφαρμογή του PSI, είναι πέραν οποιουδήποτε περιθωρίου εφησυχασμού και η μη ανάληψη άμεσων ενεργειών για τη διάσωσή τους, δεν έχει περιθώρια παρά να εκληφθεί ως μεθόδευση για την κατάργηση και την υφαρπαγή της περιουσίας τους, σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι στρατιωτικοί, ανεξαρτήτως Κλάδου μπορεί να αποτελούν μια απολύτως ομοιογενή και συμπαγή εργασιακή και κοινωνική ομάδα, με μοναδικά και ιδιαίτερα εργασιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά αλλά η δημιουργία αυτού του ενιαίου μετοχικού Οργανισμού, δεν μπορεί να αποτελέσει απλά μια συνένωση τριών προβληματικών Ταμείων, για να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο ενιαίο πρόβλημα. Άλλωστε, έχουμε βιώσει σε άλλους κλάδους παρόμοιες άτακτες ενοποιήσεις και γνωρίζουμε τα αποτελέσματά του. Τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού-Ναυτικού Αεροπορίας ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και παρέχουν μερισματικά εισοδήματα στους απόστρατους και όχι επικουρικές συντάξεις. Δεν θα ανεχτούμε και άλλη κοροϊδία όπως έγινε με τις συντάξεις μας και οι χιλιάδες μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων Στρατού-Ναυτικού και Αεροπορίας απαιτούμε υπεύθυνη ενημέρωση.  onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com