Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Τι σημαίνει η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων...




 Οι επιβεβλημένες κινήσεις, οι λάθος αποφάσεις και τα επικίνδυνα κενά. 

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΗΛΙΑΔΗ 

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, παρουσιάσθηκε επί τέλους η Νέα Δομή Δυνάμεων (ΝΔΔ) στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που συνεδρίασε στο ΥΠΕΘΑ την περασμένη Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί, ως δείγμα της διαχρονικής ανεπάρκειας και αναβλητικότητας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ τα τελευταία αρκετά χρόνια ότι η προσπάθεια για μια ΝΔΔ, διαπιστωμένη ανάγκη από το 2007, ξεκίνησε το 2009 (!) και ολοκληρώθηκε στα μέσα περίπου του 2013. Κι αυτό πάλι όχι χωρίς καθυστερήσεις για την παρουσίαση της, γιατί, όπως σημειώσαμε σε άλλο τεύχος των «Επικαίρων», η ΝΔΔ ήταν έτοιμη από τα τέλη Σεπτεμβρίου και παρουσιάσθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήτοι μετά από 7 περίπου μήνες. Συγχαρητήρια λοιπόν!...

Ανησυχία του ΥΠΕΞ για τη Συρία..........


Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία και τον κίνδυνο διάχυσης της σύρραξης εκτός συριακών συνόρων. 

¨Ετοιμοι ανα πάσα στιγμή η έκρηξη στη Μέση Ανατολή ...Στόχους στο Ισραήλ καθόρισε ο Στρατός της Συρίας !



Άγνωστο αν πρόκειται για Στρατιωτικούς στόχους ή για πόλεις τους Ισραήλ ....Ενώ το πράσινο φώς άναψε στους Παλαιστίνιους για επιχειρήσεις εναντίοντου Ισραήλ στα υψώματα του Γκολάν ! 
Ο συριακός στρατός καθόρισε τους στόχους, οι οποίοι θα πληγούν σε περίπτωση νέων επιθέσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στο έδαφος της Συρίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. 

Οι επτά “εντολές” του ΔΝΤ στην Αθήνα!!!!!



Την πρόοδο της Ελλάδας στην υπέρβαση μεγάλων προβλημάτων εν μέσω «πολύ σοβαρής και κοινωνικά επίπονης ύφεσης» τονίζει το ΔΝΤ στην έκθεση μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του ταμείου στην Ελλάδα.
Ωστόσο, το Ταμείο επισημαίνει ότι θα πρέπει να παταχθεί η “διαβόητη” φοροδιαφυγή στην Ελλάδα,να υπάρξουν δράσης για μείωση των τιμών και να σπάσει το “ταμπού” με τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Παράλληλα, ζητά δομικές μεταρρυθμίσεις,όπως τη μεταρρύθμιση στη φορολογική και δημόσια διοίκηση,την πώληση κρατικής περιουσίας, λέει “όχι” σε τεχνητές συνθήκες ανάκαμψης μέσω ελεύθερων ζωνών και έκτακτων στοχευμένων φοροαπαλλαγών και υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΡΗΟΓΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ...ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!



Θέλεις να κλείσεις ραντεβού με γιατρό γρήγορα, χωρίς αναμονή και ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ?

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΤΈΤΟΙΕΣ ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ Η ΜΠΑΝΆΝΑ!!!


Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!

Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.

Ιδού η καταστροφή της Βουλής! - Δείτε πως φεύγει η "ψυχή" του Άγνωστου Στρατιώτη.(BINTEO)..



Eνώ ο απόηχος από το "Κίνημα του Εθνικού Ύμνου" στην Ανάσταση είναι ακόμα πολύ ισχυρός και έχει θορυβήσει Μαξίμου κι υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα βίντεο από μια ταινία μικρού μήκους του γνωστού σκηνοθέτη-animator Ζουάν Κούρτης.με τίτλο «Η ημέρα της κρίσης» δημιουργεί νέα αναταραχή καθώς δείχνει την Βουλή να ανατινάζεται από έναν ... μετεωρίτη, αλλά το μήνυμα που εκπέμπει είναι σαφώς πολιτικό και πολύ ισχυρό.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟΥΣ?


Το Ισραήλ έχει δηλώσει μια κατάσταση συναγερμού για τις πρεσβείες, τα προξενεία της και αποστολές σε όλο τον κόσμο μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει  σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Iron Dome στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Επίσης ο  εναέριος χώρος πάνω από το βόρειο Ισραήλ και την περιοχή της Χάιφα έχει  κλείσει σε πολιτικές πτήσεις.



ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ - Από πολυτελή τζιπ μέχρι... πούρα με τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων!





Αγορές πολυτελών τζιπ, πούρα για δημόσιες σχέσεις και κονδύλια για άδειες σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Αυτές είναι ενδεικτικά κάποιες από τις 800 υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος σε δήμους και υπουργεία, από τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον
300 εκατ. ευρώ. Τις υποθέσεις ερευνά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

ΣΥΡΙΖΑ:Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη.........



Σχολιάζοντας τις προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 4,2% στην ελληνική οικονομία το 2013, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως γίνεται πλέον κατανοητό ότι «δεν μπορείς να απαντάς στην ύφεση με περισσότερη λιτότητα και ύφεση». Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο σχέδιο πέραν του καταστροφικού μνημονίου και καθημερινά αποδεικνύεται πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΩΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ?


ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ,Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΠΑΘΩΝ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ.ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΥ (Ι) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΛΕ ΕΑ ANAΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ.



Αγαπητοί μου Φίλοι,
«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»
Σας Εύχομαι εκ βάθους καρδίας Χρόνια Πολλά και με υγεία. Το δε επόμενο Πάσχα εύχομαι και ελπίζω να το γιορτάσει η Πατρίδα μας, οι συμπατριώτες μας στο σύνολό τους, και ο καθένας μας ξεχωριστά, υπό καλύτερες συνθήκες και με λιγότερα προβλήματα.

Ο Σαμαράς «επί πώλου όνου» και… βλέπουμε..........



Μετά βαΐων και κλάδων πέρασε τελικά το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θεσμοθετούνται όλα όσα απαιτήθηκαν από την τρόικα για να πάρουμε τη δόση μας. Το «ωσαννά» εντός της αιθούσης του κοινοβουλίου ακούστηκε με 168 ψήφους υπέρ και ο Σαμαράς έσπευσε περιχαρής να δηλώσει στο Ρόιτερς πως «σε μία δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει το Greek success story».

Video: Ο Στουρνάρας σε νταλίκα για Βερολίνο……

Από τη Δευτέρα ξεκινά η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα...



Από τη Δευτέρα ξεκινά σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν φέτος να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα εκτός αστικών κέντρων.

Μ. Κωσταράκος: Συγχαρητήρια στα τμήματα των Στρατιωτικών Σχολών που έψαλλαν λεβέντικα τον Εθνικό Υμνο χθες το βράδυ στην Ανάσταση στην Αθήνα. – ANANEΩΣΗ: Τι εγραψε ο Νοτης Μηταράκης για το περιστατικό – ΑΝΑΝΕΩΣΗ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ.



ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πύραυλοι της Συρίας στοχεύουν το Ισραήλ – Κατέρριψαν ισραηλινό μαχητικό οι Σύροι;


ΒΙΝΤΕΟ.

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Πώς θα αναστηθεί η Πατρίδα;



Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Πως θα αναστηθεί η Πατρίδα; Σίγουρα όχι με το να γίνουμε οι κούληδες της Ευρώπης, τραβώντας το καρότσι για 300 Ευρώ σκάρτα. Το έγραψα  εκατό φορές. Ότι κι αν κάνουμε, οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι και το Μπαγκλαντές θα είναι πάντα πιο φτηνοί και πρόθυμοι. Τα κάνουν όλα και δεν σιχαίνονται.

Αλληλεγγύη στους στρατιωτικούς.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε άτομο ή φορέα, να λάβει μέρος σε έναν αγώνα Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: 

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ........ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ(ΠΛΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ)


Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com