Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ελεύθερη αφέθηκε η 31χρονη για τον φόνο στρατιωτικού στην Κάρπαθο ...




Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφήνεται με διάταξη της ανακρίτριας Ρόδου η 31χρονη που κατηγορείται για την δολοφονία του 30χρονου στρατιωτικού Αδάμ Βεσσάλα στην Κάρπαθο.
Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως είναι γνωστό, έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και βρίσκεται στην φυλακή. Διά των δικηγόρων της κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Κώστα Διακονή κατέθεσε στις αρχές Μαΐου 2014 αίτηση στην ανακρίτρια Ρόδου με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής διάταξης που έχει εκδοθεί σε βάρος της με τον όποιο περιοριστικό όρο.
Η αίτηση έγινε δεκτή και έτσι η 31χρονη αφήνεται ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Σημειώνεται πως και στην πρότασή της η αρμόδια Αντεισαγγελέας είχε προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της 31χρονης με περιοριστικούς όρους.
Η νέα αίτηση κατατέθηκε καθώς στην υπόθεση φέρονται να προστίθενται νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα των δικηγόρων υπεράσπισης αλλά και μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο είχε απορρίψει δέκα ημέρες περίπου νωρίτερα, την πρώτη αίτηση αποφυλάκισης της 31χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής”, το Δικαστικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «βρασμό ψυχικής ορμής» από την 31χρονη ισχυρισμός που από την αρχή είχε επισημανθεί από την πλευρά της. Παράλληλα αναφέρεται πως ο θάνατος του στρατιωτικού στην Κάρπαθο επήλθε από τραυματισμό από τον οποίο και προκλήθηκε η ρήξη.
Μάλιστα ειδικά για το τραύμα που προκλήθηκε κατά την συμπλοκή που είχαν θύμα και θύτης, στην νέα αίτησή της η 31χρονη επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «ουδείς είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί, και πως ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, αφού για λίγα δευτερόλεπτα και μέχρι να κάνει την εμφάνισή του το αίμα στη μπλούζα του 30χρονου, ο διαπληκτισμός τους συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση».
Επίσης τονίζονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία, ο θάνατος του 30χρονου δεν προήλθε από την εκδορά βάθους μόλις 0,3 εκατοστών η οποία προκλήθηκε από την επαφή του θώρακά του με το σπασμένο γυαλί, αλλά από ραγισμένο οστό προς τα μέσα το οποίο προκάλεσε ρήξη της αρτηρίας και κατά συνέπεια την αιμορραγία. Μάλιστα αναφέρει ότι σύμφωνα και με την γνώμη εξειδικευμένων γιατρών οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία στις 1000!
Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι ουδείς συνετός μέσος άνθρωπος με κοινή πείρα θα μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα της πράξης που προηγήθηκε και η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν εσκεμμένη.
Στην ίδια αίτηση επισημαίνονταν η πλήρης έλλειψη δόλου από πλευράς της κατηγορούμενης, κάτι το οποίο όπως τονίστηκε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο 30χρονος έφερε μόλις ένα μικρό τραύμα, και όχι περισσότερα όπως θα μπορούσε αφού το ποτήρι είχε αρκετές προεξοχές.
Η 31χρονη αναφέρονταν εξάλλου και στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν έγινε ο καβγάς, όπου εκτός από φόβο και πανικό είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ νωρίτερα, όταν βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας της.
Τέλος η ίδια επεσήμανε ότι μένει μόνιμα μαζί με την οικογένειά της στην Κάρπαθο και ουδέποτε καταδικάστηκε έστω και για πταίσμα.
Σημειώνεται πως η 31χρονη έχει δηλώσει πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό στον άνθρωπο που έχει αγαπήσει τόσο πολύ και πως όλα έγιναν στην κακιά στιγμή και με σκοπό να αμυνθεί, να προφυλάξει δηλαδή την σωματική της ακεραιότητα, από την βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου της, ο οποίος νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Πως έγινε
Ο 30χρονος δεκανέας Αδάμ Βεσσάλας από τον Γαλατά, διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια στην Κάρπαθο όπου και υπηρετούσε. Εκεί γνώρισε την 31χρονη φίλη του με την οποία και σύναψαν σχέση.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς η 31χρονη δράστιδα αλλά και τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία προκύπτει ότι όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2014 όταν το ζευγάρι πήγε στο σπίτι της 50χρονης – μητέρας της 31χρονης για να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
Και ενώ η βραδιά κυλούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μία απλή παρατήρηση που φέρεται να έκανε ο 30χρονος στη φίλη του ήταν αρκετή για να ξεκινήσει ο καβγάς.
Μετά από λογομαχία ο 30χρονος στρατιωτικός σηκώθηκε να φύγει και να πάει σπίτι του. Η φίλη του, του ζήτησε να την περιμένει λίγο για να φύγουν μαζί, όμως εκείνος της απάντησε ότι φεύγει και όταν τελειώσει να πάει να τον βρει σπίτι του.
Η 31χρονη αφού βοήθησε για λίγο τη μητέρα της, πήγε στο σπίτι του στρατιωτικού και τον βρήκε να κάθεται στην κουζίνα αρκετά θυμωμένος. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο καβγάς που ξεκίνησε νωρίτερα συνεχίστηκε και στο σπίτι του 30χρονου όπου μάλιστα τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να αρχίσει το ζευγάρι να χτυπάει ο ένας τον άλλο.
Κάποια στιγμή ο στρατιωτικός φέρεται να πήγε μέχρι το υπνοδωμάτιο. Τότε η 31χρονη πήρε ένα νεροπότηρο και το έσπασε. Με αυτό, όταν ο στρατιωτικός φίλος της επέστρεψε στην κουζίνα τον χτύπησε στο στήθος!
Ο 30χρονος άρχισε να μην αισθάνεται καλά, κατάφερε όμως να περπατήσει έως το υπνοδωμάτιο όπου και τελικά έπεσε στο πάτωμα νεκρός!
Μόλις η 31χρονη αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί επιχείρησε να σηκώσει τον φίλο της και να τον βάλει το κρεβάτι, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τότε του έβγαλε τη μπλούζα και το εσωτερικό φανελάκι που φορούσε, καθάρισε όσο μπορούσε τα αίματα από το πάτωμα και επάνω από τον 30χρονο και αφού άλλαξε και η ίδια ρούχα (μπλούζα και κολάν) τα έβαλε όλα και πλύθηκαν στο πλυντήριο.
Στην συνέχεια επικοινώνησε με την 50χρονη μητέρα της, η οποία όταν πήγε στο σπίτι βοήθησε στο να καθαριστούν τα αίματα και κάλεσε τον 42χρονο κουμπάρο της. Ο τελευταίος μάζεψε όλα τα σκουπίδια, μέσα στα οποία ήταν και το σπασμένο ποτήρι και τα πέταξε σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.
Ακολούθως η 50χρονη πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυκτα ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, αυτοί με την σειρά τους την αστυνομία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.





















































makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com