Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Εθνικά υπερήφανη στάση από τον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο: Ακύρωσε το ταξίδι στην Γερμανία λόγω "μη φιλικής" στάσης του Βερολίνου ...


Η εκβιαστική στάση της Γερμανίας που οδήγησε στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και στην αιχμαλωσίαμιας ολόκληρης χώρας και τα όσα απαράδεκτα έχουν επι οι Γερμανοί ηγέτες κατά της Ελλάδας (σήμερα ο πρόεδρος του SPD και αντικαγκελάριος Ζ.Γκάμπριελ δίπλα στην Α.Μέρκελ ζήτησε ουισαστικά αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνοντας ότι "Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε με αυτή την κυβέρνηση") οδήγησε την Προεδρία της Δημοκρατίας να ματαιώσει την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Βερολίνο, παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί έκαναν ότι μπορούσαν για να μην αναβληθεί η επίσκεψη!
Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου, προτού αποφασιστεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και το capital control που επέβαλε το Βερολίνο στις τράπεζες, μέσω της ΕΚΤ και φυσικά μέσω του "πρωθυπουργού εν αναμονή" όπως τον χαρακτήρισε η γαλλική εφημερίδα Le Monde τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Oι ενέργειες της Γερμανίας έχουν εκληφθεί ως "μη φιλικές" και για τον λόγο αυτό ο Π.Παυλόπουλος σε μια εντυπωσιακή κίνησή του ματαίωσε την επίσκεψη η οποία έτσι ή αλλιώς θα γινόταν δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα.
Εγιναν προσπάθειες από γερμανικές πλευρές να επιστεί για το αντίθετο, με την δικαιολογία ότι "Θα έστελνε μήνυμα φιλίας στον γερμανικό λαό" αλλά η απάντηση ήταν "Ας περιμένουνε πιο πρόσφορη χρονικά στιγμή"...
Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιδρά με αυτό τον τρόπο και είμαστε βέβαιοι ότι και ο πολιτικός του μέντορας Κωνσταντίνος Καραμανλής θα έπραττε το ίδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com