Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

EKTAKTO- Αύριο ο Τσίπρας μεταβαίνει έκτακτα στο Υπ. Άμυνας. Για ποιό λόγο; ...


Την Πέμπτη στις 10 το πρωί ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί  το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μετά από πρόσκληση του Π. Καμμένου. Οπως δήλωσε στο «Βήμα» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για αμυντικά θέματα, για τις προκλήσεις στο Αιγαίο, για την παραβίαση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εκ μέρους της Τουρκίας, για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας  ως Πρωθυπουργός και η επίσκεψή του πραγματοποιείται στην πιο δύσκολη περίοδο, με τις τράπεζες κλειστές και με την επιβολή capital controls. Πραγματοποιείται επίσης την επομένη της απειλής του κ. Καμμένου για παραίτηση εάν περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες: «Ναι, είχα σκοπό να του υποβάλω την παραίτησή μου εάν υπήρχε συμφωνία για μείωση των αμυντικών δαπανών, αλλά με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν», είπε ο κ. Καμμένος. Σε ερώτηση για την τελευταία επιστολή του Πρωθυπουργού για περικοπές 200 εκατ. ευρώ το 2016 και 400 εκατ. ευρώ το 2017 με στοχευόμενες ενέργειες, οι οποίες προβλέπουν ακόμα και μείωση προσωπικού και στις προμήθειες, ο κ. Καμμένος είπε είναι ένα έγγραφο εργασίας και στέκεται στην διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν προβλέπονται στη συμφωνία περικοπές.

«Δύο κόκκινες γραμμές έχω ως υπουργός Εθνικής Αμυνας: Εάν χάσω ένα χιλιοστό γης, τότε θα πέσω από τον 6ο όροφο, παρασύροντας και την στρατιωτική ηγεσία μαζί και την προστασία των νησιών του Αιγαίου. Δεν έχω περίεργες απαιτήσεις», είπε συγκεκριμένα.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η μοναδική περίπτωση που μπορούν (εάν απαιτηθεί) να υπάρξουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες είναι σ΄αυτές των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τίποτα άλλο. Πάντως ο κ. Καμμένος άφησε να εννοηθεί ότι εάν υπάρξουν όντως περικοπές, θα παραιτηθεί, αφού δεν θα μπορέσει να διατηρήσει ισχυρή άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com