Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Λέσβος :Τιμητική άδεια από τον Α/ΓΕΣ σε 18 στρατιωτικούς- εθελοντές στην καταγραφή μεταναστών! ...





Άλλη μια κοινωνική προσφορά των στελεχών του Στρατού Ξηράς- σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο: Πρόκειται για 18 στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Λέσβο και οι οποίοι προσφέρθηκαν - σε εθελοντική βάση- να βοηθήσουν το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευσης και την ΕΛΑΣ στην καταγραφή των προσφύγων και των παρανομων μεταναστών.
Όπως είπε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Β. Τελλίδης ο στρατός δεν εμπλέκεται άμεσα στο προσφυγικό  και απλώς συνδράμει σε διάφορα θέματα ανάλογα με τις δυνατότητες και το θεσμικό πλαίσιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση διάθεση προσωπικού δεν μπορούσε να γίνει και η διοίκηση της τοπικής μονάδας, με εντολή άνωθεν, ζήτησε από όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά και εκτός υπηρεσίας. Ετσι βγήκαν εθελοντές 18 άτομα, τους δόθηκε 10ήμερη άδεια ( που απ ότι μάθαμε δεν γράφτηκε στην κανονική) και βοήθησαν στην καταγραφή. Μάλιστα το ΓΕΣ τους έδωσε μετά και πρόσθετη μικρή επιβραβευτική άδεια (τιμητική).
 Η συνδρομή δεν σταματά εκεί: Ο κ Τελλίδης είπε ότι μόνο για το πρώτο 6μηνο το Φυλάκιο του Φαρμακονησίου διέθεσε φαγητό άξιας 120.000 ευρώ στους πρόσφυγες -μετανάστες που βγήκαν στο νησάκι. Επίσης άλλο παράδειγμα είναι η ισοπέδωση χώρου στην Σινδο για να γίνουν εγκαταστάσεις υποδοχής ( με έξοδα του Υπ Οικονομικών). Επίσης από το παρελθόν έχει διαθέσει χώρους άδειων στρατοπέδων όπως στην Μόρια Λέσβου, στην Κόρινθο, στην Ροδόπολη Σερρών στην Σταυρούπολη και το στρατόπεδο Λιοσση στο Χαϊδάρι ( το τελευταίο είναι σε εξέλιξη η παραχώρηση).
Σ. ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΑΣ-ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΜΕ,ΤΗΝ 18-10-2015, "ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ" ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ε.Σ.
"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ lhttp://politikologia1.blogspot.gr/2015/10/blog-post_204.html
 http://www.kranosgr.blogspot.gr/2015/10/18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com