Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ- Δεν θα πληρώσει τίποτα γιατί εξακολουθεί να παραμένει άνεργη ...


Και η νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων (υπαρ.44/2015) ορίζει “μηδενικές καταβολές ” μέχρι τη συμπλήρωση της τετραετίας του άρθρου 8 παρ.2 Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)για δανειολήπτρια η οποία συνεχίζει να είναι άνεργη, μέχρι σήμερα και χωρίς εισόδημα, η οποία βαρύνεται με δανειοδότηση από μία Τράπεζα συνολικού ύψους 193.812,78 Ευρώ ,(για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, πιστωτική κάρτα, ) .
Επί του ιστορικού
Είχε εκδοθεί η υπαρ.229/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων , όπου όριζε ” μηδενικές καταβολές” άρθρου 8 παρ.2 Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) και “κούρεψε” το χρέος άνεργης δανειολήπτριας κατά 52%
“Ουσιαστική δικαίωση, βρήκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, άνεργη δανειολήπτρια, διαζευγμένη , μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων, όπου με την υπαρ.229/2013 απόφαση του, αφενός έδωσε ανάσα στην δανειολήπτρια, απαλλάσσοντας την από την καταβολή δόσεων για δύο έτη , εξαιρεί από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία της, αλλά και “κουρεύει” το χρέος της κατά 52%
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία διαμεσολάβησε, επιμελήθηκε και συνέδραμε την δανειολήπτρια η οποία τυγχάνει να είναι και μέλος της, τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία όσο και στην δικαστική.
Η δανειολήπτρια, είναι άνεργη, διαζευγμένη μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών και βαρύνεται με δανειοδότηση από μία Τράπεζα συνολικού ύψους 193.812,78 Ευρώ ,(για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, πιστωτική κάρτα, ) .
Όμως λόγω της ανεργίας και γενικότερα της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας, την τρέχουσα περίοδο ,η οποία πλήττει και την απασχόληση , το Ειρηνοδικείο Χανίων , έκρινε “μηδενικές καταβολές “για μια διετία, η οποία θα επανεξεταστεί το έτος 2014, και για την διάσωση των περιουσιακών της στοιχείων “κούρεμα “του χρέους της κατά 52% δηλ. από τις 193.812,78 Ευρώ καλείται να πληρώσει μόνο 93.500 ΕΥΡΏ σε 240 μηνιαίες δόσεις ήτοι σε χρονική διάρκεια 20 ετών, δόσεις που θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά από περίοδο χάριτος δύο ετών"
. Από την κατάθεση της δανειολήπτριας, από τα έγγραφα που προσκόμισε και επικαλέστηκε η δανειολήπτρια και από τη διαδικασία γενικότερα ,το Δικαστήριο έκρινε ότι εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο της αιτούσας όλες οι εξαιρετικές περιπτώσεις τις οποίες διαλαμβάνει στο σκεπτικό της η υπ αρ.229/2013 απόφαση του Δικαστηρίου (συνεχίζει άνεργος).
Συμπερασματικά η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να ευχαριστήσει τους δικαστές, όπου κρίνουν και αποφασίζουν βάσει πραγματικών οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων, διευκολύνοντας τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες οικονομικές καταστάσεις, μα προπάντων ακουμπούν στην ουσία την οικονομικοινωνική κρίση βγάζοντας ικανοποιητικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com