Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Επτά Έλληνες στους πλουσιότερους ανθρώπους της Αυστραλίας! Δείτε ποιοι είναι… (ΦΩΤΟ) !


Και αυτή τη χρονιά 7 Έλληνες ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 200 πλουσιότερους Αυστραλούς για το 2015, την οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο το οικονομικό περιοδικό «BRW» (BRW Rich 200 list). Σε σχέση με την περσινή χρονιά παρατηρούμε πως οι ίδιοι Έλληνες εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα, αλλά παρατηρούνται ανακατατάξεις στη θέση που καταλαμβάνουν. Η συνολική τους αξία ανέρχεται στα 4 δις.
1.Κώστας Μακρής
makris3
Στη 47η θέση του καταλόγου και πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας είναι ο Κώστας Μακρής με 1,03 δις περιουσία, ενώ πέρσι βρισκόταν στην 45η θέση με 940 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. Η Makris Group κατέχει σημαντικό μέρος στην οικονομία της Νότιας Αυστραλίας, καθώς παρέχει εργασία σε πολλές διαφορετικές ομάδες όπως σε οικοδόμους, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, λογιστές, τραπεζίτες, δικηγόρους, καθαριστές και πολλούς άλλους. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Νότια Αυστραλία και του ανήκουν εμπορικά κέντρα στην Αδελαϊδα, στο Σύδνεϋ και την Μελβούρνη, κτίρια γραφείων και πολλές άλλες εμπορικές ιδιοκτησίες στην Αδελαϊδα.
2. Κέρι Χαρμάνης
harmanis
Ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Κέρι Χαρμάνης. Με περιουσία 617 εκατομμύρια δολάρια καταλαμβάνει την 83η θέση. Πέρσι βρισκόταν στην 77η θέση με 610 εκατομμύρια. Δικηγόρος, ο οποίος ασχολείται για πάνω από 3 δεκαετίες με τα ορυχεία εξόρυξης μεταλλευμάτων. Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα. Ο πατέρας του μετανάστευσε από την Ελλάδα στην Αυστραλία και ήταν μαραγκός στο επάγγελμα.Η εταιρία του Jubilee το 1996 άλλαξε από χρυσο σε νικέλιο και το 1997 ανακάλυψαν πλούσια κοιτάσματα. Το 2007 πούλησε την εταιρία του Jubilee Mines NL στον ελβετικό κολοσσό Xstrata, με μία προσφορά 3 εκατομμυρίων, που του απέφερε 500 εκατομμύρια δολάρια κέρδη. Η «Talisman Mining» είναι η εταιρία που δημιούργησε αμέσως μετά.
3. Νικ Πολίτης
politis1
Στην 86η θέση βρίσκεται ο Νικ Πολίτης με 594 εκατομμύρια δολάρια. Στην περσινή λίστα βρισκόταν στην 117η θέση με περιουσία 410 εκατομμύρια. Είναι επιχειρηματίας και πρόεδρος της αυστραλιανής ομάδας Sydney Roosters. Είναι επίσης ένας από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή και πείρα στο άθλημα του ράγκμπι στην χώρα και ουσιαστικά έχει συνδέσει το ονομά του με αυτό της ομάδας.
4. Θεόδωρος Καρύδης
karedis
Πέντε θέσεις πιο κάτω, στον αριθμό 91 βρίσκεται ο Θεόδωρος Καρύδης, με 559 εκατομμύρια δολάρια. Πέρσι βρισκόταν στην 92η θέση με περιουσία 500 εκατομμύρια δολάρια. Πούλησε την αλυσίδα Theo’s Liquor το 2002 προς 175 εκατομμύρια δολάρια. Το 1955 άνοιξε ένα Ντελικατέσεν κατάστημα, μόλις έφθασε στο Σύδνευ από τα Κύθηρα, από όπου κατάγεται. Η αυτοκρατορία του πριν την πουλήσει, περιελάμβανε 48 μαγαζιά και 4 ξενοδοχεία.
5. Χάρης Σταμούλης
stamoulis
Η οικογένεια του Χάρη Σταμούλη καταλαμβάνει την 95η θέση στη λίστα με περιουσία 541 εκατομμύρια δολάρια. Πέρσι ήταν στην 86η θέση με 540 εκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία της οικογένειας έχει τις ρίζες της στην εταιρεία αναψυκτικών Gold Metal, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Σπύρο Σταμούλη. Πούλησε την εταιρεία το 2004 και δημιούργησε μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και επενδύσεων. Ο γιος του Χάρης πήρε τον έλεγχο μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2007.
6. Σπύρος Αλυσανδράτος
alysandratos
Ο Σπύρος Αλυσανδράτος βρίσκεται στην 174η θέση με περιουσία 332 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρσι με 320 εκατομμύρια δολάρια βρισκόταν στην 163η θέση. Ο κ. Αλυσανδράτος μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1959 από την Κεφαλονιά. Είναι ιδιοκτήτης της Consolidated Travel και δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών ταξιδιών.
7. Γιώργος Κούκης
koukis
Στην 175η θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Κούκη με περιουσία 329 εκατομμύρια δολάρια. Πέρσι βρισκόταν στη θέση 154 με περιουσία 325 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Κούκης, που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία, «Temenos». Μάλιστα, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό «Bilanz», είναι ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com