Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ;


Φαίνεται πως το σκάνδαλο με το πλοίο «Haddad 1» με σημαία Βολιβίας, που συνελήφθη από την ελληνική ακτοφυλακή στις 29 Αύγουστου να μεταφέρει όπλα και πολεμοφόδια, μια υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί τότε μια ελληνική εταιρία, έχει συνέχεια καθώς το θέμα ανακινήθηκε από ένα βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του Λαϊκού κόμματος CHP της Τουρκίας, Musa Çam, κατήγγειλε στην τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet, (16/10), ότι συνεχίζεται με την συνεργασία κάποιων ναυτιλιακών εταιριών η αποστολή λαθραίων όπλων στους Τζιχαντιστές.
5415Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα των Business Times, (IBT), στις 18 Σεπτεμβρίου επισημάνθηκε φορτηγό πλοίο να μεταφέρει από λιμάνι της Λιβύης που ελέγχουν οι Τζιχαντιστές ύποπτο φορτίο προς άγνωστη περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος βουλευτής ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι το πλοίο μετέφερε οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια για να προωθηθούν στις βάσεις των Τζιχαντιαστών στην Συρία. Σύμφωνα με τον βουλευτή του Λαϊκού κόμματος CHP της Τουρκίας, Musa Çam, η προμήθεια των Τζιχαντιστών με όπλα γίνεται τώρα με καινούργια ρότα των ύποπτων φορτηγών πλοίων.
Με σχετική επερώτηση που απεύθυνε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτολγου, αποκάλυψε ότι τα όπλα είναι παράγωγης της τουρκικής εταιρίας, «Torun Silahçılık ve Yavex». Ο Musa Çam υποστηρίζει ότι γίνεται παράνομο εμπόριο με πετρέλαιο που εξάγουν οι Τζιχαντιστές από τις περιοχές που είναι υπό την κατοχή τους και με τα χρήματα που κερδίζουν αγοράζουν τα όπλα και τα πολεμοφόδια τα οποία με «ύποπτα» πλοία μεταφέρονται στις βάσεις τους . Το τουρκικό δημοσίευμα ρίχνει πολλές «υπόνοιες» για το ύποπτο πλοίο που μετέφερε τα όπλα προς τους Τζιχαντιστές.
Να σημειωθεί ότι σχετικά με την σύλληψη του «Haddad 1», σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος κατά την εκφόρτωση, των δύο πρώτων εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο ISKENDEROUN Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου).
Η υπόθεση έχει και συνέχεια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com