Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διαβάστε έως πότε θα έχουμε capital control!...


Τελικά δεν ήταν θέμα λίγων εβδομάδων…
Δεν έχουν περάσει παρά μοναχά ελάχιστοι μήνες από τότε που η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να επιβάλει στον ελληνικό λαό, μέσω των τραπεζών, τα περίφημα capital control! Από τότε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι της οικονομίας, αλλά οι περιορισμοί του χρήματος εξακολουθούν να βρίσκονται στην καθημερινότητα μας, άσχετα αν τα έχουμε συνηθίσει και δεν πολύ σκεφτόμαστε πια. Αλλά τα capital control είναι εδώ και κανείς δεν γνωρίζει, άσχετα με το τι διαρρέει το οικονομικό επιτελείο, πότε θα σταματήσουν.
Έρχεται λοιπόν το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και βάση έρευνας που πραγματοποίησε εξήγαγε το συμπέρασμα πως τα capital control, θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2016.
Τo 81% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι τα capital controls θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιουνίου του 2016 σύμφωνα με την έρευνα.
Από αυτούς, το 50% εκτίμησε ότι οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων θα αρθούν στο δεύτερο μισό του 2016, το 25% το 2017 και ένα 6% το 2018 ή αργότερα.
Από την άλλη πλευρά, μόλις ο 19% των οικονομολόγων εκτίμησαν ότι οι περιορισμοί μπορούν να ανακληθούν το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και αξιωματούχοι των τραπεζών έχουν δηλώσει ότι τα controls που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο με στόχο τον περιορισμό των αναλήψεων από το ΑΤΜ και τις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό μπορούν να αρθούν στις αρχές του 2016 μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Είναι πολύ αισιόδοξοι», λέει ο Αχιλλέας Χρυσοστόμου οικονομολόγος στη Standard Chartered Bank του Λονδίνου. «Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα θέλουν να δουν περισσότερες αποδείξεις εφαρμογής του Προγράμματος πριν νιώσουν άνετα με την άρση των capital controls.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών στο τέλος του μήνα. Πιθανότατα θα δείξει έλλειμμα σε κεφάλαιο της τάξης των 18 δισ. ευρώ.





























http://www.makeleio.gr/?p=462382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com