Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αγροτικό «προσκλητήριο» για κάθοδο στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ...


Σε μαζική κάθοδο στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου καλεί τους αγρότες όλης της χώρας η “Πρωτοβουλία Αγροτών”, η οποία διοργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη νησιωτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Η “Πρωτοβουλία” καλεί “όλα τα μέλη της και όλους τους αγρότες που θέλουν ν’ αγωνιστούν στο πλευρό της, ώστε να μην περάσουν τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που μας ισοπεδώνουν”, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της κίνησης Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.
Εκτός της “Πρωτοβουλίας”, προσκλητήριο έχει απευθύνει και το συντονιστικό όργανο αγροτών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με πρωτοβουλία του οποίου συγκαλείται την Κυριακή στον Πλατύκαμπο της Λάρισας σύσκεψη εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων της χώρας, όπου θα αποφασιστούν οι μορφές των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος. Τη Δευτέρα θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις Τύπου στις πρωτεύουσες των νομών και αναμένεται να ξεκινήσει το στήσιμο των μπλόκων ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν μέχρι τα Χριστούγεννα εάν δεν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. Την Τρίτη θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας μεγάλο συλλαλητήριο – διαμαρτυρία, ενώ αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα ετοιμάζουν δυναμική κάθοδο στην Αθήνα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι κατά τόπους αντιδράσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή στην Έδεσσα, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες απ’ όλο το νομό Πέλλας, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν έξω από το διοικητήριο, όπου διαμαρτυρήθηκαν και επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Ακολούθησε συζήτηση αντιπροσώπων των διαδηλωτών με τον αντιπεριφερειάρχη, τη δήμαρχο Σκύδρας Αικατερίνη Ιγνατιάδου, τον αντιδήμαρχο Αλμωπίας Γιώργο Τσιμτσιρίδη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνη Τσώτσο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας Νεκτάριο Ερμαλόγλου. “Αν σβήσουν οι αγρότες, σβήνει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Οι αγρότες επενδύουν από το υστέρημά τους σε αγροτικά εφόδια, εξοπλισμό και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Χρειάζεται να στηρίξουμε τους αγρότες γιατί η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί την ατμομηχανή για κοινωνική και οικονομική ευημερία στην περιφέρεια”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, οι αγρότες της Πέλλας, για διάστημα ενός τετάρτου, έκλεισαν με τα γεωργικά μηχανήματα την είσοδο της πόλης. “Συνεχίζουμε το Σαββατοκύριακο με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από Δευτέρα στήνουμε μπλόκα”, δηλώνει στη “Μ” ο κ. Γιώργος Τσάτσας, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέλλας. Οι αγρότες της Πέλλας αποφάσισαν να στήσουν με τα τρακτέρ τρία μπλόκα, ένα στο Μαυροβούνι, ένα στην Έδεσσα και ένα στο Μελίσσι.














makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com