Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πρόστιμο 2 εκατ. € στον Αρσένη Βιλδιρίδη γιατί «έφαγε» τον ΦΠΑ από 245 Rolex ...


Κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση σε κακουργηματική απιστία είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Αρσένης Βιλδιρίδης. Ο αγαπημένος έμπορος κοσμημάτων και ρολογιών της αφρόκρεμας του επιχειρηματικού κόσμου και της σόουμπιζ εμπλέκεται σε σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων, από το οποίο το κράτος φέρεται να ζημιώθηκε κατά 2 εκατ. ευρώ.
Κατηγορείται ότι πούλησε εκατοντάδες πανάκριβα Rolex, κόβοντας εικονικά τιμολόγια, ενώ για την ίδια υπόθεση η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, άσκησε ποινική δίωξη και κατά τριών μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που ακύρωσαν ισότιμο πρόστιμο.
Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας , κατά τα έτη 2000 και 2001 ο κ. Βιλδιρίδης πούλησε 245 ρολόγια μάρκας Rolex σε Ασιάτες, οι οποίοι δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ για τις αγορές που πραγματοποιούν εκτός της χώρας τους, με βάση το άρθρο 24 του νόμου 2859/2000 σχετικά με πωλήσεις σε ταξιδιώτες κατοίκους χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κόπηκαν 68 τιμολόγια αξίας 750.000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβανόταν ο ΦΠΑ. Όταν οι τουρίστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους, έστειλαν στην επιχείρηση «ΒΙΛΔΙΡΙΔΗΣ ΑΕ» τις σφραγίδες θεώρησης εξαγωγής από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com