Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Πάνω από 2.000 "μετανάστες" βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη !!!


Χαώδης εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μεταναστών που δεν μπορούν να περάσουν προς τα Σκόπια μετά την απόφαση των αρχών της γείτονος να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς.
Στις 6 το πρωί στον ειδικό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 5.000 άτομα με μόνο τους 3.000 να είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακινών διαβατηρίων. Οι υπόλοιποι είναι κάτοχοι διαβατηρίων, στους οποίους δεν αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πρόσφυγα.
Κατά τη διάρκεια του 24ωρου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής, τα σύνορα διέσχισαν με κατεύθυνση τα Σκόπια περίπου 6,000 άτομα, δηλαδή περίπου 250 άτομα την ώρα.
Η κατάσταση στον καταυλισμό είναι ήρεμη και η αύξηση του αριθμού όσων δεν μπορούν να περάσουν αποδίδεται σε προσπάθεια άσκησης πίεσης στις αρχές της γειτονικής χώρας να επιτρέψουν τη διέλευση και άλλων εθνικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com