Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 200,000€ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ...

Λεφτά με ουρά κέρδισαν τα γνωστά  funds από την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών  τραπεζών – Εθνική, Πειραιώς, Alpha  και Eurobank. Η προμήθεια που πήραν  συνολικά τα εν λόγω funds  όπως αποκαλύπτει  η εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» φτάνει στις  200.000.000 ευρώ. Το ποσοστό της  προμήθειας  που πλήρωσε η καθεμία από τις  τέσσερεις τράπεζες για να συγκεντρώσει τα κεφάλαια από επενδυτές που απαιτούνταν για καλύψει το βασικό σενάριο που είχαν ορίσει τα stress tests ήταν από 4,5% μέχρι 6,5%, ποσοστό που δεν έχει προηγούμενο στη διεθνή τραπεζική αγορά, γνωστόν, το βασικό σενάριο όριζε το συνολικό ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών στα 5 δισ. ευρώ περίπου.
Πάρτι έκαναν, με όλη τη σημασία της  λέξης, ο γνωστός  Τζορτζ Σόρος, ο Τζον Πόλσον, ο οποίος λέγεται ότι κατέχει μετά την ανακεφαλαιοποίηση το 10% της Alpha Bank και το 10% της Τράπεζας Πειραιώς», η Goldman Sachs, η Morgan Stanley κ.ά. Αντίθετα, δεν έκαναν πάρτι οι έλληνες μέτοχοι των τεσσάρων τραπεζών, γιατί έχασαν ό,τι κατείχαν χρόνια, σε ποσοστό 98%! Η απόφαση της Τράπεζας της  Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση απαγόρευε στους έλληνες μετόχους να πάρουν μέρος! Και αυτό οδήγησε στον πλήρη αφελληνισμό των τραπεζών!
Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  στον τραπεζικό τομέα περιορίστηκε στο 26,5% και πλέον το πάνω χέρι έχουν οι ξένοι ιδιώτες επενδυτές κατά κύριο λόγο hedge funds- με ποσοστό 73,5%!
Πίσω από τα "κοράκια" δεν αποκλείεται να βρίσκονται ελληνικά κεφάλαια.
Περιέργεια προκαλεί η ταυτόχρονη αρθρογραφία περί «αφελληνισμού» των τραπεζών και «εξαφάνισης των ιδιωτών» λόγω της  τελευταίας ανακεφαλαιοποίης. Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Ότι οι όροι με τους οποίους ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες εξαφανίζουν παλιού  μετόχους και δημιουργούν vέους, παντοδύναμους. Για πολύ μικρότερα ποσά από την αξία και τη θέση που έχουν στην ελληνική οικονομία αυτές οι τράπεζες. Αναρωτιέται κανείς αν πίσω από τα περίφημα κοράκια των ξένων funds βρίσκονται ελληνικά κεφάλαια.  Είναι τόσο «γάτες» αυτά τα κοράκια και οι έλληνες τραπεζίτες που ξέρουμε καλά πόσο  δαιμόνιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν για το κέρδος  πιάστηκαν στον ύπνο και δεν πρόλαβαν να τοποθετηθούν; Δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες από ποτέ για να αγοράσουν ουσιαστικά, όλη την Ελλάδα σχεδόν κοψοχρονιά ; Ώστε» κάποια στιγμή  να εμφανιστούν σαν  «Μεσσίες» επιχειρηματίες  που σταμάτησαν τα κοράκια από το να διαλύσουν την Ελλάδα. Αυτά συμβαίνουν  στις ημέρες της Αριστεράς πρόκειται για πραγματικό πλιάτσικο εναντίον της χώρας με «συμφωνίες» κάτω από το τραπέζι. Τα πάντα στην πλάτη αυτού του βασανισμένου λαού.


















































 http://ethnikismos.net/2015/11/30/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-200000e-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com