Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 35 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ...




Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.
Το 1980 στη Νέα Υόρκη, κάποιος Μάρκ Τσάπμαν, έστησε καρτέρι στον διάσημο μουσικό Τζών Λέννον και τον δολοφόνησε έξω από το σπίτι του, πυροβολώντας τον έξι φορές. Μετά τη δολοφονία ο δράστης δεν απομακρύνθηκε, αλλά παρέμεινε δίπλα στη πτώμα ζητώντας από τον κόσμο που πλησίασε για να διαπιστώσει τι συμβαίνει να απομακρυνθεί για να μην δυσχεράνει το έργο της αστυνομίας που θα έφθανε σε λίγα λεπτά. Μάλιστα όταν κάποιος τον ρώτησε τι συνέβη του απάντησε «Μόλις δολοφόνησα τον Τζών Λέννον».
Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από ψυχιάτρους του δικαστηρίου, δήλωσε ότι «κακά πνεύματα» τον παρότρυναν να διαπράξει τη δολοφονία.
Κάτι ανάλογο μας θυμίζει και η όλη σκηνή της τραγικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το 2013 σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Κουρέντζη, ο οποίος συνέλαβε το Γιώργο Ρουπακιά.
Όπως κατέθεσε, μόλις έφθασε στο σημείο της δολοφονίας και είδε τον αιμόφυρτο Παύλο Φύσσα, ένας από τους φίλους του, υπέδειξε ως δράστη τον Γιώργο Ρουπακιά, που αφού είχε διαπράξει τη δολοφονία, παρέμενε αμέριμνος και νηφάλιος μέσα στο αυτοκίνητό του, καπνίζοντας μάλιστα όπως δήλωσε ο αστυνομικός με το αιματοβαμμένο όργανο του εγκλήματος πεταμένο δίπλα στη ρόδα του αυτοκινήτου.
Στην απόλυτα λογική και αναμενόμενη ερώτηση της έδρας, «Τι λογική έχει αυτό; Κάνει ό,τι κάνει και πετάει το μαχαίρι;», ο μάρτυρας δήλωσε αδυναμία απάντησης και ότι δεν μπορεί να είναι στο μυαλό του θύτη. Μάλιστα κατέθεσε, ότι μόλις τον συνέλαβε και τον έβαλε στο περιπολικό, ό Ρουπακιάς του είπε «Μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής, μη με πειράξετε».
Βάσει λοιπόν της λογικής του παραλόγου και με δεδομένο ότι δεν αμφισβητούμε λέξη από την πιστότητα των περιγραφών και των λόγων του κυρίου Κουρεντζή, αναρωτιόμαστε μήπως ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα γεγονότα εκείνο το βράδυ, θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
Ο Ρουπακιάς δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα και κατόπιν πετάει το αιματοβαμμένο εγχειρίδιο σε εμφανές σημείο, δεν προσπαθεί να διαφύγει και παραμένει μέσα στο αυτοκίνητο σαν να περιμένει τους αυτόπτες μάρτυρες να τον υποδείξουν ως δράστη της δολοφονίας στους αστυνομικούς, ανάβοντας κιόλας τσιγάρο για να διασκεδάσει τον χρόνο αναμονής.
Μήπως η όλη σκηνή μας θυμίζει κατά πολύ, αυτή που συνέβη το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980 στη Νέα Υόρκη;
Φυσικά, ο Τσάπμαν, κατόπιν ψυχιατρικών εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι είναι φρενοβλαβής πάσχων πιθανότατα από Ηροστράτειο σύμπλεγμα ( Ο Ηρόστρατος το 356 π.Χ. πυρπόλησε τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, με σκοπό να μείνει τα’ όνομά του στην Ιστορία).
Για τον δολοφόνο όμως του Παύλου Φύσσα υπάρχουν δυο εκδοχές.
Ή είναι πνευματικά ασταθής σε βαθμό που μαχαιρώνει έναν άνθρωπο και παραμένει στο χώρο της δολοφονίας μην προσπαθώντας να διαφύγει, πετώντας και το εργαλείο του φόνου σε κοινή θέα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφανθεί η Ιατρική και συγκεκριμένα η Ψυχιατρική ή κάτι δεν πάει καλά με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις, κάτι δεν διατυπώνεται και δεν περιγράφεται σωστά, οδηγώντας την δικαστική διαδικασία, σε διαφορετικό δρόμο και εκμαίευση εσφαλμένων συμπερασμάτων, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το ανακαλύψει η έδρα ή τέλος πίσω από τη δολοφονία και την εθελουσία παράδοση του δράστη κρύβεται κάτι που δεν μπορούμε επί του παρόντος να αποσαφηνίσουμε.
Φυσικά μέσα στο όλο αυτό κλίμα αντιξοοτήτων, αβεβαιότητας, παραλογισμού και ασάφειας εμπεριέχεται και η δήλωση του Γιώργου Ρουπακιά, «Μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής, μη με πειράξετε».
Το σημαίνον γεγονός είναι ένα! Εκείνο το βράδυ, ένας νέος άνθρωπος για μια εντελώς ασήμαντη αφορμή, για μια απόλυτα ανούσια συγκυρία έχασε τη ζωή του.
Και ο θάνατός του έγινε προϊόν εκμετάλλευσης, πάνω στο οποίο στήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους και για λόγους ψηφοθηρίας μια σκευωρία εις βάρος της Χρυσής Αυγής, από τον τέως πρωθυπουργό, δυο τέως υπουργούς και μια ομάδα εγκάθετων νομικών λειτουργών.
Αν ο Τσάπμαν το βράδυ που δολοφονούσε τον Τζών Λέννον δήλωνε στους αστυνομικούς ότι ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ο Δημοκρατικός τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ, θα παρέπεμπε ενώπιον της δικαιοσύνης τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης;;;
Η ερώτηση είναι ρητορική.












































































http://ethnikismos.net/2015/11/05/%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-35-%CE%B5%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%87/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com