Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η ΝΕΑ "ΧΡΥΣΑΥΓΕΙΑΔΑ" ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ «ΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ...

Τι κρύβεται πίσω από τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης;  Την ώρα που οι πάντες ασχολούνται με τα επεισόδια στην συγκέντρωση των ποντίων και την επίθεση στον Κουμουτσάκο στήνοντας μια νέα χρυσαυγειάδα  η κυβέρνηση της αριστεράς φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «τέρας» που όμοιο του δεν έχει υπάρξει και τινάζει όλες τις παραγωγικές κοινωνικές ομάδες στο αέρα.
Σύμφωνα λοιπόν με το νομοσχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση  με στόχο να γίνει νόμος του κράτους  έως το τέλος του χρόνου, το πολύ μέχρι τις αρχές του 2016, προβλέπεται ότι πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά τεκμήρια διαβίωσης, 100% αυξάνεται η προκαταβολή φόρου με χαμηλά εισοδήματα που δηλώνουν Ι.Χ. ή «μικρές» εισπράξεις από ενοίκια, 45,5% ο συντελεστής φορολόγησης σε όσους εχουν την ατυχία να δηλώνουν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων έστω και λίγων ευρώ.
 Το νέο νομοσχέδιο χτυπά αλύπητα τους αγρότες αυξάνοντας τον συντελεστή φορολόγησης από 13% που είναι σήμερα στο 20% για το 2016 και 26% το 2017.
Έρχεται νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ στην ουσία το μόνο που φαίνεται να αλλάζει είναι η ονομασία του φόρου.
  Η αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης .  Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που θα επιβληθεί το 2016 θα είναι αυξημένη κατά 42,8% έως 185,71%
Στα εισοδήματα από ενοίκια προβλέπεται αύξηση του συντελεστή φορολόγησης σε 15% από 11%  για τα εισοδήματα έως 12000€ και σε 35% από 33% πάνω  από 12.000€ , εδώ να τονίσουμε ότι τα παραπάνω ισχύουν και για τους φορολογούμενους με ανείσπρακτα ενοίκια .
Όσον αφορά τις φοροαπαλλαγές απλά δεν θα υπάρχουν βαίνουν προς κατάργηση σχεδόν  όλες .
Όπως βλέπετε το κοινωνικό πρόσωπο της αριστεράς φαίνεται όταν  νοικιάζεις το σπίτι σου, δεν  εισπράττεις το ενοίκιο γιατί ο μισθωτής είναι άνεργος ή κατεστραμμένος ή αν θέλετε απατεώνας  και φορολογείσαι για χρήματα που ίσως δεν πάρεις ποτέ.
Το κοινωνικό πρόσωπο της αριστεράς φαίνεται όταν  είναι να ζητάς προκαταβολή φόρου από τις επιχειρήσεις (μικρές ή μεγάλες) και αγρότες για τζίρους που δεν ξέρεις αν θα υπάρχουν τον άλλον χρόνο;
Δείτε τώρα τι σας υποσχόταν ο Σύριζα πριν λίγο καιρό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com