Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ; Η… ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ; ...

Γράφει ο Αντίοχος
Τις προάλλες, με αφορμή την υπόθεση Κουμουτσάκου, ο γνωστός γραφικός υποψήφιος… μνηστήρας της νουδούλας, είπε τα εξής… κουφά: «Εγώ πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια έχει μια συνειδητή προσπάθεια βοήθειας στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ως πολιτικό στόχο τη ΝΔ, υβρίζει και κατηγορεί παντού τη ΝΔ».
Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής προ διώξεων
Εδώ να σταθούμε λίγο, γιατί κάμποσα σαμαρόσκυλα παπαγαλίζουν ξεδιάντροπα το ίδιο παραμύθι. Θα γυρίσουμε λίγο πίσω το χρόνο και θα πάμε στον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν από την έναρξη της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής. Τότε, που ακόμα και οι γνωστές για το ρόλο τους εταίρες δημοσκοπήσεων έδιναν ποσοστά γύρω στο 12% για την Χρυσή Αυγή (ενδεικτικά αναφέρω πως η Pulse μας έδινε 13%, η Alco 10,8%…), με συνεχείς αυξητικές τάσεις, ενώ ήταν κοινό μυστικό πως στις λεγόμενες «κρυφές» δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά του Κινήματος ξεπερνούσαν ανέτως το 15%. Στα δε «ποιοτικά χαρακτηριστικά» των δημοσκοπήσεων, προέκυπτε ότι η μεγάλη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής προερχόταν εξίσου από ψηφοφόρους της νουδούλας και του ΣΥΡΙΖΑ, των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
Πέσε σύκο να σε φάω!
Το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε την Χρυσή Αυγή, δεν ήταν έκπληξη. Επρόκειτο για μνημονιόπληκτους Έλληνες, μη μαρξιστές, ίσως όχι επαρκώς πολιτικοποιημένους, που ευρισκόμενοι το 2012 ενώπιον του τότε αντιμνημονιακού διλήμματος Χρυσή Αυγή ή ΣΥΡΙΖΑ, είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Οι ψηφοφόροι αυτοί απογοητεύθηκαν σύντομα από την επιλογή τους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για τις δυναμικές αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις που είχε υποσχεθεί, ακολουθούσε την τακτική του «ώριμου φρούτου» (ή… «πέσε σύκο να σε φάω») ως προς τη συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, ο δε Τσίπρας είχε αρχίσει τις… επιμορφωτικές επισκέψεις σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον (τον Δεκέμβριο του 2012) και φαινόταν καθαρά ότι προετοιμαζόταν για να γίνει ο επόμενος μνημονιακός πρωθυπουργός.
Τα μούτρα τους στον καθρέφτη!
Έρχονται, λοιπόν, οι διώξεις και οι φυλακίσεις από τον Σαμαρά και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής επιστρέφουν στο αρχικό 7%. Ποιοι ήταν αυτοί που «έφυγαν» πανικόβλητοι; Κατά κύριο λόγο ψηφοφόροι από την προαναφερθείσα κατηγορία, οι οποίοι –θέλοντας και μη- επέστρεψαν στις αγκάλες του ΣΥΡΙΖΑ! Κι όχι μόνον επέστρεψαν, αλλά παρέμειναν κιόλας εκεί και ψήφισαν το παρδαλό συνονθύλευμα μέχρι και στις τελευταίες εκλογές. Τι θα γινόταν αν ο «αλήτης-προδότης…» δεν έκανε τις διώξεις; Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα ανέβαιναν κι άλλο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μεν πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, αλλά με ποσοστά που δε θα ξεπερνούσαν το 30%. Συμπερασματικά, ο Σαμαράς με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά που του έλλειπαν για να γίνει παντοδύναμος και καταδίκασε σε θάνατο την ΝΔ! Να αφήσουν, λοιπόν, τα ψόφια ο εκλεκτός του και οι λοιποί σαμαρόφρονες και όταν μιλάνε για την παντοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάνε τα μούτρα τους στον καθρέφτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com