Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΦΩΤΟ) ...


Η Ελλάδα χωρίς τα νησιά του Αιγαίου δεν διαφέρει σε τίποτε απο τα άλλα φτωχά βαλκανικά κράτη, γιατί η οικονομία της βασίζεται στον τουρισμό και την ναυτιλία.
Αν η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα δεν έχει παρά να επιτεθεί αιφνιδιαστικά στα νησιά του Αιγαίου και να δημιουργήσει προτετελεσμένες καταστάσεις με μεταφορά τουρκικών πληθυσμών.
Το έκανε με την κατάληψη της βόρειας Κύπρου, το ξανάκανε με την προσωρινή κατάληψη των Ιμίων και τον «αποχαρακτηρισμό» της ελληνικότητας των νησίδων, και ετοιμάζεται να το ξανακάνει επενδύοντας ότι έχει και δεν έχει σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Το μέτωπο του Έβρου και της Κύπρου θα λειτουργήσουν περισσότερο ως αντιπερισπασμός και προσπάθεια διάσπασης των ελληνικών δυνάμεων.
Τα νησιά του Αιγαίου απέχουν αρκετά απο την ηπειρωτική Ελλάδα και μόλις λίγα χιλιόμετρα απο τις τουρκικές ακτές με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αποστολή ενισχύσεων σε περίπτωση πολέμου.
Οι τουρκικές δυνάμεις είναι πολύ μεγαλύτερες απο τις ελληνικές και έχουν το γεωγραφικό πλεονέκτημα του στρατηγικού βάθους και της ευελιξίας κινήσεων γιατί κινούνται σε ενα ενιαίο και συνεχή χώρο.
Αντίθετα οι ελληνικές δυνάμεις περιορίζονται ποσοτικά απο τα γεωγραφικά όρια των νησιών και καλούνται να υπερασπίσουν ενα μέτωπο περίπου 600 χλμ από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως θα οργανώσει η Τουρκία την πολυεπίπεδη επίθεση της «διαβάζοντας» τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
Τα νησιά θα σφυροκοπηθούν αιφνιδιαστικά και ανελέητα από αεροπορία, πυροβολικό και ναυτικό για να προετοιμάσουν μια μαζική επίθεση των ειδικών δυνάμεων με ταχέα σκάφη.
Θα ακολουθήσει «καθάρισμα» σημαντικών σημείων με επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης, που θα συνοδεύουν μεταφορικά ελικόπτερα για αεροαποβαση
Ταυτόχρονα θα έχουν ξεκινήσει και οι αμφίβιες επιχειρήσεις με αποβατικά σκάφη.
Προφανώς, για να έχει νόημα η κατάληψη των νησιών πρέπει να προηγηθεί ναυτικός αποκλεισμός.
Χρησιμοποιώντας τα κατειλημμένα νησιά ως κάλυψη θα δημιουργήσουν ένα πρώτο επίπεδο αποκλεισμού με σκάφη έως μεγέθους κορβέτας που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την άφιξη των μεγαλύτερων μονάδων του τουρκικού ναυτικού.
Φυσικά η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει χημικά και βιολογικά όπλα για να «ατονίσει» την ελληνική άμυνα ή να απαγορεύσει περιοχές στις ελληνικές ενισχύσεις..


Στιγμιότυπα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Φωτογραφία: ΓΕΣ)
Η Τουρκιά εχει αρκετές δυνάμεις για να επιτεθεί ταυτόχρονα σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο και σύντομα θα εχει και αρκετές ναυτικές δυνάμεις για να δημιουργήσει «σκηνικά Ιμίων» ταυτόχρονα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου με υποστήριξη 3 στόλων, βόρεια, κεντρικά και νότια..
Με άλλα λόγια οι ελληνικές δυνάμεις το καλύτερο που μπορούν να καταφέρουν είναι σημαντικές απώλειες στους επιτιθέμενους σε καθαρά αμυντική διάταξη αλλά θα είναι ανίκανη να συγκεντρώσουν δυνάμεις για αντεπίθεση σε κάποιο σημείο.
Ας μην έχουμε αυταπάτες..
Η Τουρκία διαθέτει ικανότατες ένοπλες δυνάμεις και οπλικά συστήματα της ίδιας ποιότητας με τα δικά μας.
Οι απώλειες μας θα είναι βαρύτατες και μετά απο κάποιο σημείο θα είναι αδύνατον να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά κάποιο μέτωπο ή μέτωπα..
Το Ισραήλ αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στους αραβοϊσραηλινούς πολέμους και το αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα στο σχεδιασμό της αμυντικής στρατηγικής του.
Εχθρικές δυνάμεις που επιτίθενται ταυτόχρονα σε περισσοτερα απο ενα μέτωπα και ειναι ποσοτικά πολυ μεγαλύτερες απο τις δυνάμεις του αμυνόμενου ειναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.
Στο Πόλεμο των 6 Ημερών το Ισραήλ ήταν άριστα οργανωμένο και κατάφερε εύκολη νίκη γιατι επιτέθηκε πρώτο τη στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις συγκεντρώνονταν και δεν περίμεναν το χτύπημα – μαζική επίθεση με οτι είχαν και σε ενα μέτωπο τη φορά.
Στο Πόλεμο του Γιομ Κιπουρ το Ισραήλ πιάστηκε απροετοίμαστο και «δοκίμασε το φάρμακο του»
Αναγκάστηκε να απειλήσει με πυρηνικά για να επιβιώσει της συγχρονισμένης επίθεσης Αιγύπτου-Συρίας.
Αναλώθηκαν οι δυνάμεις σε απελπισμένες προσπάθειες να κρατήσουν την αμυντική γραμμή.


Στιγμιότυπα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Φωτογραφία: ΓΕΣ)
Ειναι φανερό οτι για να εχει ελπίδες η ελληνική άμυνα πρέπει να διατηρεί ενα άκρως επιθετικό δόγμα μάχης..
Η Ελλάδα πρέπει να εχει Ενιαίο Επιθετικό Δόγμα!
Η καλύτερη άμυνα των νησιών του Αιγαίου ειναι να μην χρειαστεί να αμυνθούν σε μαζικές επιθέσεις.
Για να συμβεί αυτο οι ελληνικές δυνάμεις πρέπει να μπορούν να χτυπήσουν από μεγάλη απόσταση και χειρουργική ακρίβεια τα κέντρα ανεφοδιασμού και τις εχθρικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Η καλύτερη άμυνα των νησιών Αιγαίου είναι η επίθεση στα τουρκικά παράλια της Μικράς Ασίας!
Οι ελληνικές δυνάμεις είναι μικρές και δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν στην Κωνσταντινούπολη ή να δημιουργήσουν προγεφυρώματα στη Μικρά Ασία- είναι αστεία αυτά..
Οχι μόνο θα υπάρχουν φοβερές απώλειες αλλά ακόμα και αν τα εδάφη καταληφθούν θα πρέπει στο τέλος να τα εγκαταλείψουμε..
Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης μόνο είναι οσο ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός!
Το μονο κέρδος της Ελλάδας απο μια σύγκρουση με την Τουρκία ειναι η καταστροφή των βιομηχανικών της υποδομών σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα χωρίς απώλειες των δικών της..
Μια πολυεθνικών Τουρκία που θα μοιάζει με το Αφγανιστάν είναι καταδικασμένη να διαλυθεί.
Οι ελληνικές δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να μπορούν να προσβάλουν με μεγάλη ισχύ πυρός και χειρουργική ακρίβεια τα κέντρα ανεφοδιασμού των εχθρικών δυνάμεων βαθιά μέσα στην τουρκική ενδοχώρα.
Το μόνο όπλο που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το πυροβολικό και συγκεκριμένα για την ελληνική περίπτωση το σύστημα M270A2 MRLS.


Στιγμιότυπα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Φωτογραφία: ΓΕΣ)
Τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου πρέπει να εξοπλιστούν με αριθμό M270A2 που θα εκτοξεύουν τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140 ATACMS και ρουκέτες των 227χιλ. με την καθοδήγηση των ραντάρ πυροβολικού.
Τα M270A2 MRLS θα χρησιμοποιούν τακτική shoot-and-scoot και θα προστατεύονται σε προετοιμασμένες οχυρωμένες θέσεις.
Στα μικρότερα νησιά μπορούν να εγκατασταθούν εκτοξευτές HIMARS που θα συμπληρώνουν το έργο των M270A2 MRLS μιας και χρησιμοποιούν τις ίδιες ακριβώς ρουκέτες και πυραύλους.
Το CH-47DG μπορεί να μεταφέρει ένα εκτοξευτη μαζί με τα πυρομαχικά του και το προσωπικό του.
Οι HIMARS θα αντικαταστήσουν και τα RM-70 ώστε να μεταφερθούν στην Κύπρο μιας και εκεί θα είναι πολύ πιο χρήσιμα.
Ο Ελληνικός στρατός διαθέτει την έκδοση ATACMS Block I με βεληνεκές 128 χλμ.
Πρέπει να προμηθευτεί και με την έκδοση ATACMS Block IA υποπυρομαχικών με βεληνεκές 165 χλμ και εφόσον οι Αμερικάνοι δίνουν άδεια εξαγωγής και με την εκδοσή ATACMS Block IVA που εχει βεληνεκές 300 χλμ.
Η απειλή των τουρκικών ειδικών δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπιστεί με μικρά ταχέα σκάφη και τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις..
Τα νησιά πρέπει να προστατεύονται απο μικρά ταχύπλοα σκάφη μέχρι μεγέθους κορβέτας που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα υποστηρίζουν τις ειδικές δυνάμεις σε ανορθόδοξο πόλεμο.
Θα μπορούν να επιτίθενται αιφνιδιαστικά μέσα απο το νησιωτικό σύμπλεγμα τόσο εναντίον αποβατικών σκαφών όσο και κατά μεγαλύτερων πλοίων.
Είναι επιβεβλημένη η αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος με τα κατάλληλα σκάφη και η εγκατάσταση σύγχρονων μέσων επιτήρησης των συνόρων μας.


Στιγμιότυπα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Φωτογραφία: ΓΕΣ)
Τα μικρά ταχέα σκάφη θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Hellfire, κατευθυνόμενες-λειζερ ρουκέτες, ρουκετοβόλα, όλμους 120 χιλ. και τορπίλες.
Οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις μπορούν να εισέλθουν στο τούρκικο έδαφος για να κάνουν αναγνώριση, να καθοδηγήσουν πυρά πυροβολικού, να κάνουν δολιοφθορές και να καταστρέψουν σημαντικούς στόχους.
Δεν είναι τυχαίο που οι Τούρκοι έχουν φτιάξει στα μικρασιατικά παράλια ολόκληρο δίκτυο με ραντάρ και σόναρ επιτήρησης.
Τα τουρκικά επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα μπορούν να αντιμετωπιστούν με συνδυασμό συστημάτων SHORADS SA-8B, VSHORADS ASCOD, MANPADS Stinger και πυροβόλων.
Ωστόσο τα οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα τόσο εναερίων όσο και χερσαίων στόχων.
Επομένως τα SA-8B πρέπει να περάσουν σε εφεδρεία και να αντικατασταθούν από ένα σύγχρονο SHORADS οπως IRIS-T SLS ή MICA VL που λογικά μπορούν να χτυπήσουν και χερσαίο στόχο, πύραυλο cruise ή βαλλιστικό πύραυλο..
Τα ASCOD πρέπει να πάρουν εκτός από τους Stinger και πυραύλους Hellfire στον πύργο τους όπως είναι το AN/TWQ-1 Avenger.
Τα MANPADS Stinger μπορούν να συνδυαστούν με πυροβόλα ZU-23-2 ή Rh-202.. κοκ
Τα πυροβόλα ZU-23-2 και Rh-202 πρέπει να εγκατασταθούν πάνω σε ταχύπλοα γιατί στην ξηρά είναι εύκολοι στόχοι για το εχθρικό πυροβολικό..
Το ζητούμενο όμως είναι να μπορεί η ελληνική άμυνα να καταρρίψει τα ελικόπτερα σε μεγάλη απόσταση και με φτηνό τρόπο..
Ένας τρόπος να γινει αυτό ειναι οι UAV-βομβες που θα ελέγχονται απο ένα σταθμό μαζί με άλλα UAV αναγνώρισης.
Κατι σαν τα Harpy 2 αλλά με πολύ πιο απλούς αισθητήρες..
Τα UAV-βομβες θα χρησιμοποιούνται με μεγάλο αριθμό ώστε να καλύπτεται μια περιοχή και με χρήση ενος φτηνού ηλεκτροπτικού συστήματος θα κατευθύνονται απο το χειριστή του σταθμού πανω σε ελικόπτερα ή άλλους στόχους..
Ειναι φτηνά, ύπουλα και δύσκολα στον εντοπισμό ενω ο μεγάλος αριθμός τους εξασφαλίζει περισσότερες πιθανότητες καταστροφής του στόχου..
Για παράδειγμα ο σταθμός Starlink χρησιμοποιεί τεχνολογία Advanced Data Link System (ADLS-2) και υποστηρίζει από μινι-αεροχημα μέχρι και ολόκληρο MALE UAV στα 100 χλμ!
Εχει δοκιμαστεί με ενα σωρό παρεμβολείς και δεν το πιάνει τίποτε..
Συμπληρωματικά μπορεί να γινει στρώση με «έξυπνες» νάρκες κατά ελικοπτέρων σε συγκεκριμένα σημεία που μπορεί να γίνει αεροαποβαση..
Το Πολεμικό Ναυτικό πολύ σωστά δεν γέμισε τα ελληνικά νησιά με παράκτιους αντιπλοικους πυραύλους παρά μόνο σε κάποια συγκεκριμένα σημεία για να «κλειδώνουν» ναυτικοί οδοί.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απο την πληθώρα παράκτιων αντιπλοικων πυραύλων να χτυπηθούν και οι ελληνικές δυνάμεις ενω στις ακτές ειναι εύκολοι στόχοι.
Ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράκτιοι αντιπλοικοι πύραυλοι οπως ο ΜΜ-40 block3 για προσβολή χερσαίων στόχων στα τουρκικά παράλια γιατί έχουν αυτή την ικανότητα απο το σύστημα κατεύθυνσης τους.
Ο Ελληνικός Στρατός έπρεπε να εχει προχωρήσει εδω και καιρό σε προμήθεια ενος φτηνού βαλλιστικού πυραύλου βεληνεκούς 300 χλμ. ή σε τροποποίηση παλιών αντιαεροπορικών “Νίκη-Ηρακλης”.
Τοποθετημένοι σε απλά σιλό είναι δύσκολο να καταστραφούν και εναντίον μεγάλων στόχων το CEP τους είναι ικανοποιητικό.
Η απειλή χρήσης χημικών και βιολογικών όπλων δεν αντιμετωπίζεται με ατροπινη στον φόρτο μάχης και με εξοπλισμό ΠΒΧ πολέμου στις αποσκευές..


Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων RM-70. (Φωτ: ΓΕΣ)
Αν οι Τούρκοι χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής οπως κάνανε ήδη εναντίον των Κούρδων τότε τα πράγματα «σκουραίνουν».
Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτη η απειλή απο τον αμυνόμενο ειναι η απειλή οτι θα χρησιμοποιήσει το ίδιο όπλο.
Η Τουρκία πρέπει να είναι σίγουρη οτι το ελληνικό οπλοστάσιο διαθέτει απόθεμα χημικών και βιολογικών όπλων που «χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση ΠΒΧ πολέμου και ερευνητικούς σκοπούς»..
Αν μάλιστα έχουμε κατασκευάσει και κάποιες κεφάλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο τα μέσα άμυνας των νησιών τοτε δύσκολα θα κάνανε οι Τούρκοι το “extra mile”.
Η άμυνα των ελληνικών νησιών πρέπει να συνδυαστεί με εκτεταμένη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που θα παρεμβάλει σε μεγάλη απόσταση επικοινωνίες και συστήματα καθοδήγησης πυραύλων.
Φτηνοί GPS-παρεμβολεις μπορούν να κάνουν ηλίθιες τις τουρκικές «έξυπνες» βόμβες και κινητοί ECM-σταθμοι μπορούν να κάνουν αδύνατο τον εντοπισμό των αμυντικών μας θέσεων απο μεσα αναγνώρισης.
Παράλληλα πρέπει να γίνουν στα νησιά εκτεταμένα οχυρωματικά εργα που να προστατεύουν κρίσιμα στατικά συστήματα οπως ραντάρ, σταθμοί Η/Π, άρματα μάχης, ρυμουλκούμενα πυροβόλα κτλ.


Φωτογραφία απο την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΑΚΟΥΣΙΛΑΟΣ» στην 95 ΑΔΤΕ. (Φωτ: ΓΕΣ)
Η εποχή βέβαια των εδαφικών και κατασκευασμένων προκαλυμμάτων για ομάδες πεζικού και μη θωρακισμένα οχήματα εχει παρέλθει ανεπιστρεπτί γιατι τα τουρκικά αερομεταφερόμενα και αμφίβια μέσα έχουν νέας γενιάς εκρηκτικά πυρομαχικά ενω τα βλήματα πυροβολικού βάλλονται με εξαιρετική ακρίβεια και μεγάλη ταχυβολία.
Οτιδήποτε δεν κινείται στο σύγχρονο πεδίο μάχης ειναι καταδικασμένο.
Τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109 στα νησιά μπορούν να χτυπήσουν με μεγαλη ακρίβεια στόχους στην Τουρκία αλλά πρέπει να εκσυγχρονιστούν σε επίπεδο Μ109Α5+ και να αυξηθεί το βεληνεκές τους στα 23.5 χλμ.
Τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με «έξυπνα» πυρομαχικά και να τοποθετηθούν με πατέντα πάνω σε κάποιο σασί παλιού άρματος..
Ο κύριος ρόλος του Πεζικού στην άμυνα των νησιών είναι η απαγόρευση μετώπου κυρίως με χρήση αντιαρματικών πυραύλων TOW-2Β και ΑΤ-14.
Ειδικά ο ΑΤ-14 είναι ιδανικός για το Αιγαίο γιατι χάρη στη μεγάλη κινητική του ικανότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον χαμηλά ιπτάμενων ελικοπτέρων και πολεμικών σκαφών σε αποστάσεις εως 5.5 χλμ.
Ο TOW-2Β χρησιμοποιείται για μικρότερη απόσταση και βάλλεται από οσο το δυνατόν υψηλότερο σημείο γιατί όταν το σύρμα του πλησιάσει στην επιφάνεια της θάλασσας, το βεληνεκές περιορίζεται στο 1-1.5 χλμ.
Το Πεζικό πρέπει να εφοδιαστεί με αμφίβια, επαρκώς θωρακισμένα συστήματα υψηλής ευκινησίας που θα μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα στόχους στον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά!
Τα σύγχρονα ΤΟΜΑ είναι ακατάλληλα για το Αιγαίο γιατί δεν έχουν την αναγκαία ταχυβολία, τα απαραίτητα πεδία, τα κατάλληλα σκοπευτικά και την απαιτούμενη ισχύ πυρός για να αντιμετωπίσουν εναέριους, θαλάσσιους και χερσαίους στόχους την ιδια στιγμή.
Αν κάποια καλύπτουν τις απαιτήσεις όσον αφορά το πυροβόλο, υστερούν δραματικά στο θέμα των σκοπευτικών και στην ικανότητα εναντίον θαλασσίων στόχων, αφού τα αντιαρματικά βλήματα ενσύρματης καθοδήγησης έχουν σοβαρά προβλήματα πάνω απο τη θάλασσα.
Τα Λεωνίδας-2 με το πυροβόλο των 12.7 χιλ. είναι επιεικώς απαράδεκτο για τα νησιά του Αιγαίου.
Προσφέρει ελάχιστη προστασία απο το εχθρικό πυρ που θα “πεφτει βροχή” στην κυριολεξία και ο οπλισμός του δεν αρκεί ουτε εναντίον σύγχρονων μεταφορικών ελικοπτέρων.
Τα άρματα μάχης Leopard 1A5 στα μεγαλα νησια μπορούν να συμπληρώσουν την απαγόρευση μετώπου χωρις να κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωπα με την αφρόκρεμα του τουρκικού αρματικου δυναμικού.
Ωστόσο μπορούν να αντικατασταθούν απο ΤΟΜΑ πεζικού με πύργο πυροβόλου 105 χιλ. ή 120 χιλ.
Σε κάθε περίπτωσή το Πεζικό πρέπει να εχει την ικανότητα επίθεσης στα τουρκικά παράλια και να μεταφέρει τον πόλεμο σε τουρκικό έδαφος!
Η εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων απο τους Ισραηλινούς σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα και τακτικές μάχης του Ισραήλ ειναι πολύ θετικό στοιχείο για την άμυνα μας.
Το ελληνικό δόγμα μάχης βασικά πρέπει να είναι πιο επιθετικό και απο το ισραηλινό!
Σε ενα πόλεμο για να βγεις πάντα κερδισμένος πρέπει να κάνεις τον αντίπαλο σου να πολεμάει για το σπίτι του και οχι για να πάρει το δικό σου!

























https://limitofadvance.wordpress.com/2013/11/15/%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com