Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ντύνεται… Τσίπρας ο Μεϊμαράκης !...


Μπορεί το Παρίσι και όλη η Ευρώπη να φλέγεται, να είναι ενώπιον ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, όμως μην ξεχνάμε. Στη ΝΔ έχουν… εκλογές. Την Κυριακή ψηφίζουν για πρόεδρο αλλά όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο και δυστυχώς ευνοεί τον Μεϊμαράκη. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε καθώς στις τελευταίες του ομιλίες ο Βαγγέλας αποφάσισε να γίνει «Βαγγελογυαλούρος». Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι αυτός που κατάπιε όλα τα σκληρά μέτρα των προηγούμενων ετών, που δεν έβγαλε άχνα γιατί ασφαλώς παιζόταν η τύχη της χώρας, τώρα να υπόσχεται ότι αν αυτός εκλεγεί η ΝΔ δεν θα ψηφίσει άλλους φόρους;
Προφανώς πιστεύει ότι υπάρχουν λεφτά και θα πέσουν ξαφνικά από τον ουρανό. Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει εναλλακτική λύση που μόνο η ΝΔ μπορεί να προτείνει. Δηλαδή αυτό που χρόνια τώρα λένε όλοι αλλά δεν κάνουν: Να πληρώνουν οι Έλληνες τους φόρους τους, κυρίως οι επαγγελματίες φοροφυγάδες. Και βεβαίως να υπάρξει μια σταθερή και δίκαιη φορολογική βάση. Τι κάνει λοιπόν τώρα ο Μεϊμαράκης, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές; Ντύνεται… Αλέξης Τσίπρας και υπόσχεται ότι μ’ αυτόν αρχηγό δεν θα δεχθεί η ΝΔ άλλα μέτρα. Έτσι κάνει και την εξής αντιδιαστολή: Μ’ εμένα τη γλιτώσατε, με τους υπόλοιπους αν εκλεγείτε θα πληρώσετε φόρους γιατί είναι ενδοτικοί και προσκυνάνε τους δανειστές. Ενώ ο Βαγγέλας ποτέ…
Πρόκειται για μια ξεκάθαρα «μαυρογιαλούρικη» τακτική η οποία καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό και είναι σίγουρο πώς θα ξανακαταδικαστεί στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό θα είναι λοιπόν το νέο πρόσωπο της ΝΔ; Μ’ αυτά τα μυαλά θα πάει μπροστά και το 28% θα το κάνει 40 plus που υποσχέθηκε ο Μεϊμαράκης; Ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού, όπως έκανε και ο Τσίπρας που άλλα υποσχόταν κι άλλα έπραξε;
Εντάξει, να δεχθούμε ότι δεν μπορεί κανείς να στηρίξει έναν ακόμη κύκλο φορολογικής επίθεσης. Με τις αντοχές του ελληνικού λαού να έχουν εξαντληθεί το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος είναι να υπόσχεται νέους φόρους. Όμως, ο κ. Μεϊμαράκης και όλοι όσοι κάνουν τέτοιες βαρύγδουπες ανακοινώσεις, έχει πει την αλήθεια; Ξέρει ο κόσμος την κατάσταση της οικονομίας; Έχει καταστρώσει σχέδιο εξόδου από την κρίση χωρίς φόρους και χωρίς άλλα επώδυνα μέτρα; Έχει δώσει ένα πλάνο για το που θα βρεθούν χρήματα; Εν πάση περιπτώσει ο υποψήφιος ενός φιλελεύθερου κόμματος εξουσίας μπορεί να αρθρώσει έστω και μια φράση που δεν θα περιλαμβάνει τη λέξη «θα» αλλά μόνο τη λέξη «πρέπει»;
Είναι ωραία τα εύκολα λόγια αλλά εύκολα καίγονται. Αν λοιπόν ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει ότι έτσι θα κερδίσει τις εκλογές στη ΝΔ και στη συνέχεια κάποιες εθνικές εκλογές τότε με γεια του με χαρά του. Όμως, το μόνο που θα έχει καταφέρει είναι να ρίξει μια ακόμη μαχαιριά άκρατου λαϊκισμού στη χώρα.
Αυτός ο λαϊκισμός ήταν που κατέστρεψε τη ΝΔ, αυτός είναι που την κρατά στα χαμηλά κι αυτός είναι που θα διαλύσει και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ας τα αφήσει λοιπόν αυτά ο «συνταξιούχος» κι ας συμβάλει στην αναγέννηση της ΝΔ και της χώρας μόνο μέσω ενός ευρύτερου σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας. Το νέο «αφήγημα» της δεξιάς παράταξης πρέπει να έχει ισχυρές δόσεις αλήθειας, να πατάει γερά στην πραγματικότητα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, να μην στηρίζεται σε άθλιες πρακτικές υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Αλλιώς καλύτερα να μην υπάρχει η ΝΔ. Μια από τα ίδια παράταξη δεν έχει καμιά χρησιμότητα στην κοινωνία και την πατρίδα. 






























































http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ntunetai-tsipras-o-meimarakis/2.103312

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com