Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ν.Δ. :Υπο διάλυση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης! ...


"Πόρτα" σε Τζιτζικώστα από Γεωργιάδη και Μητσοτάκη για συνάντηση των τεσσάρων...
Η ΝΔ δεν μπορεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την βοηθούν και τα κορυφαία στελέχη της παράταξης. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ενώ άρχισε να συνεδριάζει πριν από τις 2 το μεσημέρι, διέκοψε λίγο μετά τις 3 για λίγο ζητώντας μια δήλωση στήριξης από τους 4 υποψηφίους προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης δήλωσαν ότι στηρίζουν την ΚΕΦΕ, ωστόσο ζητούν την παραίτηση Παπαμιμίκου. Και η συνεδρίαση συνεχίζεται, ενώ νωρίτερα τα μέλη της ΚΕΦΕ Τσιμάρας και Κόλλιας απειλούσαν να παραιτηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 13η Δεκεμβρίου και η 20η του μήνα αν πάνε σε δεύτερο γύρο.
Το απόγευμα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κκ Γεωργιάδη και Μητσοτάκη και τους ζήτησε να συναντηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι για να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει κλίμα ενότητας. Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη.
Συνεργάτες του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωναν νωρίτερα ότι δεν θα παραιτηθεί και μάλιστα ότι έως το Σάββατο το μεσημέρι υπήρχε και email από την εταιρεία σύμφωνα με το οποίο ανέφεραν ότι όλα είναι έτοιμα. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι την περασμένη Τετάρτη είχε γίνει και παρουσίαση και προσομείωση του συστήματος. «Θα προχωρήσουμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεταν και όταν ρωτήθηκαν αν θα γίνουν στις 6 Δεκεμβρίου είπαν ότι είναι πολύ πιθανόν.
Αυτό που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής επιμένει στην σιωπή ενώ το κόμμα του αποσυντίθεται. Η επιλογή του να μιλάει μέσω κύκλων ή συνεργατών έχει αρχίσει να κουράζει λένε όσοι μιλούν με την βάση της ΝΔ και δεν είναι λίγοι οι οποίοι θέλουν να ακούσουν από τον ίδιο τι πιστεύει για όσα γίνονται στην παράταξη που ίδρυσε ο θείος του.
Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει
“Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. “Εγώ θα ζητήσω από κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης και παραιτείται λοιπόν από σήμερα βάζοντας τον όρο το ίδιο όμως να κάνουν τόσο ο κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και οι άλλοι δύο ανθυποψήφιοι από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, υπάρχει κίνηση βουλευτών που όταν θα συγκλιθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα του ζητήσουν να παραμείνει.
Ο κ. Μεϊμαράκης στην μακροσκελέστατη δήλωσή του είπε ακόμα: “Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα προέδρου σε μια δύσκολη περίοδο και ειδικά ενόψει εκλογών γνωρίζοντας ότι μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ευχάριστο. Αμέσως μετά άνοιξα το δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές με πολύ σεβασμό. Δεν έκανα πολλές εμφανίσεις, προσπέρασα ακόμη και χυδαίες προκλήσεις. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης. Και ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα έπρεπε να βρούμε τον δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το σημείο της τεχνικής βλάβης ως σημείο αντιπαράθεσης ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα. Φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν και αυτά που λέω τώρα. Οφείλω αμυνόμενος να εξηγήσω στους νεοδημοκράτες ορισμένα ζητήματα. ‘Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί”.
Όλοι γνώριζαν, όλοι έχουν ευθύνη
Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πέρασε σε ευθεία επίθεση προς όλους εκείνους που κατηγορούν τον ίδιο.
“Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα. Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι δεν είναι θέμα προέδρου αλλά θέμα προέδρου της ΚΕΦΕ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν στην εταιρεία δουλειές, όπως ο κ. Βορίδης, που απ’ ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της, να ζητούν τώρα την παραίτησή μου. Και ο κύριος Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί την ώρα που γίνεται κάτι τεχνικό και το καράβι πάει να βυθιστεί γιατί κάποιοι γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Όλοι είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία. Τόσο θράσος να λένε ότι φταίω εγώ; Φταίω ίσως που τους εμπιστεύτηκα” ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στο θέμα των διαδικασιών από δω και πέρα ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πρόσωπα εκτός της Μ. Γιαννάκου, όπως οι κύριοι Ι. Βαρβιτσιώτης, Δ. Σιούφας και η κυρία Μπενάκη που μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του μεταβατικού προέδρου.
“Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και είπα να την παραδώσω, και τον περασμένο Αύγουστο, αλλά κανείς δεν την ήθελε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης που τόνισε πως θα ζητήσει από τον κ. Πλακιωτάκη με αφορμή την σύγκληση της Κ.Ο. Για τον προϋπολογισμό να συζητηθεί και το θέμα του μεταβατικού προέδρου.
Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι
Σήκωσε το γάντι ο Αντώνης Σαμαράς, όχι ευθέως, μέσω συνεργατών του, στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Β. Μεϊμαράκης όταν στην μακροσκελή δήλωσή του είπε ότι και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρεία που είχε αναλάβει να κάνει τις εκλογές και μάλιστα ότι το Μαξίμου έκανε μπίζνες μαζί της. Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν τα εξης:
«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρα με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη απο την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαρακης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτη την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Ομως, αυτη τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».
Με νεότερη διαρροή μάλιστα τονίζουν:
«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις αναφορές του προσωρινού προέδρου της Ν.Δ. κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη.
Γιατί:
Πρώτον, η επιλογή της εταιρείας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.
Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ είχε αρχικά επιλεγεί από τη διεύθυνση πληροφορικής και τη διεύθυνση προμηθειών της ΝΔ άλλη εταιρεία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος, είτε ως ιδιοκτήτης εταιρείας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.
Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρεία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων. Η σύμβαση ήταν αξίας 562 ευρώ/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρείες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μεϊμαράκη.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».
Νωρίτερα Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, ενώ αντίθετα ο κ. Τζιτζικώστας δεν παραιτήθηκε από Περιφερειάρχης παρά την πρόκληση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας ότι δεν είναι διορισμένος αλλά εκλεγμένος.
Μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας καταθέτει ο Μεϊμαράκης
Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή και μήνυση και κατά του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Ο κ Μεϊμαράκης, μετά το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά και κατά του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα, θεωρώντας πως μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ήταν εκείνοι που επέλεξαν τη συγκεκριμένη εταιρία για να αναλάβει τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com