Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

«Κοινωνική βόμβα» από τα υπέρογκα ενοίκια στην Αυστραλία ...


Ο μέσος όρος είναι 500 δολάρια τη βδομάδα, ήτοι παραπάνω από 2.000 δολάρια τον μήνα, ποσό που αντιστοιχεί στο 60-65% του μισθού, ενώ δεν νοείται να ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος.
Το ενδεχόμενο κοινωνικής κρίσης, εξαιτίας των υψηλών ενοικίων, επισημαίνει νεώτερη έκθεση στην Αυστραλία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του αμέσως επόμενου διαστήματος. Τα ενοίκια στην Αυστραλία ανέρχονται μίνιμουμ σε 500 δολάρια τη βδομάδα, ήτοι παραπάνω από 2.000 δολάρια τον μήνα.

Ο μέσος όρος είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς σύμφωνα με την έκθεση, το ενοίκιο αυτή τη στιγμή στη μεγάλη χώρα της Ωκεανίας, ανέρχεται στο 60-65% του μηνιαίου εισοδήματος, το οποίο είναι περίπου στις 4.500 δολάρια τον μήνα. Τα συγκεκριμένα ενοίκια αφορούν διαμερίσματα συγκροτημάτων, ενώ στις μονοκατοικίες τα νούμερα αυξάνονται δραματικά, καθώς ξεκινούν από 1.000 και 1.500 δολάρια τη βδομάδα!

Σύμφωνα με την πάγια τακτική και οδηγία που ισχύει ακόμη και σε επίπεδο παροχής δανείων από την τράπεζα, τόσο το ενοίκιο, όσο και η δόση του δανείου, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά μάξιμουμ το 30% του μηνιαίου εισοδήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιστοιχία μισθού στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (Σίδνεϊ), ανέρχεται στο 65%, στο Κουίνσλαντ και την Τασμανία στο 54%, στη Νότια Αυστραλία 59% και στη Δυτική Αυστραλία 57%. Ποσοστά που ισοδυναμούν με «κοινωνική βόμβα», καθώς ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com