Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

“ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ” ...


Σε τρομοκρατική ενέργεια οφείλεται η συντριβή… του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
“Δεν υπάρχει γωνιά στον πλανήτη για να κρυφτούν οι υπεύθυνοι της τρομοκρατικής επίθεσης. Θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Ρωσία επίσης θα εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε ο Πούτιν
Αναλυτικά το χρονικό της ανακοίνωσης και όσων ακολούθησαν: Η συντριβή του Airbus 321 της εταιρείας Metrojet στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ.
«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση», ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Κρεμλίνου. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ισχύος ενός κιλού TNT», διευκρινίζεται.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Στο μεταξύ, οι αιγυπτιακές αρχές κρατούν δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ, που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν εκείνους που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.
Η Ρωσία προσφέρει αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των “τρομοκρατών” που ευθύνονται για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, που στοίχισε τη ζωή και στους 224 επιβαίνοντες σε αυτό, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Yπηρεσία Aσφάλειας (FSB).
«H FSB απευθύνεται στη ρωσική και τη διεθνή κοινότητα για να βοηθήσει στον εντοπισμό των τρομοκρατών. Μια αμοιβή 50 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των εγκληματιών αυτών», αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στο Internet.
Την ίδια ώρα υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές κατά της Ράκα, στη βόρεια Συρία, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
«Αυτήν τη στιγμή, οι Ρώσοι πραγματοποιούν ισχυρά πλήγματα εναντίον της πόλης της Ράκα, το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι και αυτοί συνειδητοποιούν (την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος)», σημείωσε το στέλεχος αυτό, το οποίο δεν κατονομάστηκε.
Η ρωσική επιδρομή στη Ράκα γίνεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα εντείνει τα αεροπορικά της πλήγματα στη Συρία μετά την επιβεβαίωση από την FSB ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά τον Οκτώβριο οφείλεται σε βόμβα.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όπως έκανε και για τις αιματηρές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, που προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com