Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ κατά ΠΟΕΔΗΝ για τους αξονικούς τομογράφους στην Άρτα ...


Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για μια πολιτικά εμπαθή επίθεση, για λασπολογία, ψεύδη και κίτρινες ανακοινώσεις.
"Η λασπολογία, τα ψεύδη και οι φωτογραφικές "κίτρινες" ανακοινώσεις δεν αλλάζουν τα γεγονότα, ούτε κάμπτουν την προσπάθειά μας να σπάσουμε τα δίκτυα συμφερόντων -μικρών και μεγάλων- και να πάμε γρήγορα τη χώρα μας ψηλά", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που άφηνε βαρύτατες αιχμές εναντίον της.

Πράγματι η ΠΟΕΔΗΝ, σε δελτίο τύπου της, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο και τον γενικό της γραμματέα κ.κ. Γιαννάκη και Παπαναστάση, υποστηρίζει πως "με το 3ο μνημόνιο ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε πλασιέ των ιδιωτικών ομίλων της υγείας" και εγκαλούσε την κυβέρνηση για "διαπλοκή και διαφθορά στην αυλή της". Προς επίρρωση του ισχυρισμού της δε, σημειώνει πως στους νομούς Πρέβεζας και Άρτας (όπου εκλέγεται η κ. Γεροβασίλη), την ώρα που οι αξονικοί τομογράφοι των δύο δημοσίων νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας, οι κάτοικοι "εξυπηρετούνται από ένα και μοναδικό ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Άρτας, που διαθέτει αξονικό τομογράφο, ιδιοκτησίας κυβερνητικού προβεβλημένου στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ". Άλλο τόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, "το σύνολο των μαγνητικών τομογραφιών των κατοίκων των δύο νομών, πραγματοποιούνται σε δύο ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα που λειτουργούν στην πόλη της Άρτας. το ένα εκ των δύο ανήκει στην ιδιοκτησία του ίδιου κυβερνητικού στελέχους".


"Η απροσχημάτιστη και πολιτικά εμπαθής επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ, προσκρούει βιαίως, όχι μόνο στην αλήθεια και στην κοινή πεποίθηση των πολιτών της Άρτας, αλλά και στην πολύχρονη δράση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, απ' όποια θέση κι αν βρέθηκα", σημειώνει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει: "Απ' το 2012 που εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχω ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο που αφορούσε την καλύτερη δυνατή στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς και των υπολοίπων δημόσιων δομών φροντίδας υγείας του Νομού, μέσα από 7 ερωτήσεις και 3 αναφορές. Συγκεκριμένα, η εύρυθμη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου Άρτας αποτέλεσε αντικείμενο της υπ' αριθμ. 3613/2013 ερώτησής μου προς τον τ. Υπουργό Υγείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο".

"Οι "λαγοί" του τυφλού κομματισμού, που βλέπουν στο πρόσωπό μου μια κυβέρνηση, της οποίας τη σταθεροποίηση και την κοινωνική εμπέδωση, δεν ανέχονται και καταφεύγουν σε "φωτογραφικές" προσωπικές αιχμές, άραγε ούτε το θάρρος να με κατονομάσουν δεν έχουν; Ας γνωρίζουν ότι δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτε. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, πόσο μάλλον "βεγγαλικά". Ουδέποτε υπήρξα ανεπάγγελτη, όπως ουδέποτε κατέφυγα σε αθέμιτες μεθόδους κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματός μου, για την οποία παραμένω υπερήφανη", αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη και υπογραμμίζει ότι με την ανάληψη των κυβερνητικών της καθηκόντων, έγινε διακοπή της επαγγελματικής της δραστηριότητας, ακόλουθα με το θεσμικό πλαίσιο για τους κατέχοντες κυβερνητικά αξιώματα.

"Το αναφέρω, μιας και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. άφησε υπονοούμενα και γι' αυτό. Πολύ σύντομα η αλήθεια θα αποκατασταθεί, δεν θα μπορούν να υποστηρίζουν τα ψεύτικα σενάριά τους, θα λάβουν αποστομωτικές απαντήσεις κι από φορείς την αξιοπιστία των οποίων δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν. Έστω και τότε, περιμένω μια γενναία συγνώμη, που θα αποκαταστήσει, στον ελάχιστο βαθμό, και το ρόλο των αιρετών συνδικαλιστών στο δημόσιο διάλογο και βίο", σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com