Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πανικό φέρνουν τα “θαλασσοδάνεια” στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ!!!


Απρόοπτες εξελίξεις…
Θρίλερ διαρκείας αναμένεται να ξεκινήσει και να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χώτρο των ΜΜΕ και όχι μόνο!
Οι ώρες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη τα οποία εμπλέκονται στη γνωστή ιστορία με τα δάνεια τα οποία έχουν δοθεί τα περασμένα χρόνια στους ιδιοκτήτες μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ.
Περίπου 60 στελέχη  της Alpha, της Πειραιώς και της Εθνικής κλήθηκαν ήδη από τον οικονομικό εισαγγελέα Γαληνό Μπρή να καταθέσουν για σκανδαλώδεις χορηγήσεις προς τον πρώην ΔΟΛ  και προς τον τωρινό ιδιοκτήτη του  Σταύρο Ψυχάρη. Κλήσεις αναμένεται να σταλούν και σε στελέχη της Eurobank, που έχει δώσει μικρότερα ποσά στην ίδια εταιρία.
Όποιοι ενέκριναν, υπέγραψαν και χορήγησαν τα συγκεκριμένα δάνεια καλούνται να εξετασθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διέπραξαν το κακούργημα της απιστίας, ζημιώνοντας την τράπεζα τους.
Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί εν συνεχεία στα δάνεια που έχουν δοθεί σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις των media, συμπεριλαμβανομένου του Mega Channel (εταιρία “Τηλέτυπος”), του Antenna και του ομίλου Πήγασος (εφημερίδες Εθνος, Ημερησία κλπ).
Οι συνολικές τραπεζικές χορηγήσεις προς τα μεγάλα συγκροτήματα των media  υπερβαίνουν τα 800 εκατ. ευρώ. Πολλά από αυτά τα δάνεια δόθηκαν καθ’ υπέρβαση των τραπεζικών κριτηρίων, βρέθηκαν κατά καιρούς σε καθυστέρηση και αναχρηματοδοτήθηκαν.
Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε από τα δάνεια του ΔΟΛ, που είναι τα περισσότερα.  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που  έχουν γίνει γνωστά, το πρώην “συγκρότημα Λαμπράκη” που ανήκει τώρα στον Στ. Ψυχάρη, εμφανίζει δανεισμό 198 εκατ. ευρώ. Τα μισά από αυτά (98,1 εκατ. ευρώ  είναι δάνεια από την Alpha Bank. Στην Εθνική οφείλει περίπου 75 εκατ. ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς  21 εκατ. και στην Eurobank περίπου 5 εκατ.
Στον ΔΟΛ  έχουν δοθεί  125,5 εκατ. ευρώ, ενώ η προσωπική εταιρία χόλντινγκ του Στ. Ψυχάρη, η «Ψυχάρης Media Group» πήρε 57,3 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank.
Η εκδοτική εταιρία «Πήγασος» – ιδιοκτησίας Μπόμπολα- εμφανίζεται με τραπεζικό δανεισμό 158 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 61 εκατ. ευρώ έχει πάρει από την Εθνική και 60,4 εκατ. από την Alpha Bank. Σε προσωρινή καθυστέρηση βρέθηκαν πρόσφατα οφειλές της 33,2 εκατ. ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς.
Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί και στα δάνεια του Mega Channel. που έχει συνολικές οφειλές περίπου 72 εκατ. ευρώ προς τις ανακεφαλαιοποιούμενες συστημικές τράπεζες.
Μεταξύ άλλων έχει κληθεί  για κατάθεση και ο ιδιοκτήτης του πρώην ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης,  ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com