Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ--ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ...



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 8η Νοεμβρίου στην πόλη μας, η οποία ήταν στολισμένη και με φωταγωγημένα όλα τα δημόσια και δημοτικά καταστήματα από το πρωί της 7ης Νοεμβρίου.


Στις εκδηλώσεις για την 8η Νοεμβρίου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος.
Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κος Τερενς Κουίκ.
Η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατώντας του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβο και του μητροπολίτη Μυθημνης αλλά και πλήθος ιερέων  στις 10:30 το πρωί όπου την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου οι αρχές του τόπου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 11:15 στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι», όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλο.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παλης και της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.
Στις εκδηλώσεις επίσης παραβρέθηκαν, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αντιπεριφερειαρχες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου,  βουλευτές, ο Στρατιωτικός Διοικητής με τους διοικητές των μονάδων, ο Δήμαρχος Λέσβου με αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, αντιπροσωπείες των αποστράτων Αξιωματικών και των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Η παρέλαση….
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην προκυμαία, με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.  Η καθιερωμένη παρέλαση έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια, χωρίς κανένα έκτροπο παρά μόνο ένα πανό που ύψωσαν μέλη της ΑΝΤΑΡΥΣΑ για τους νεκρούς πρόσφυγες.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την συνοδεία του περπάτησε την μίση προκυμαία με τα πόδια μέσα από χειροκροτήματα του πλήθους και έφτασε στην εξέδρα των επισήμων όπου τον υποδέχτηκαν και εκεί οι αρχές του τόπου
Υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του Στρατού, μπροστά από την εξέδρα παρέλασαν το μοναδικό εν ζωή μέλος του Συνδέσμου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Λέσβου, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι και οδηγοί καθώς και μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Η παρέλαση έληξε με στρατιωτικά τμήματα.
Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο μητροπολίτης Μυθημνης.
Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ο πρόεδρος της δημοκρατίας έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ και κατευθύνθηκε προς το σκάφος του λιμενικού με διοικητή τον Κυριάκο Παπαδόπουλο όπου τους ευχαρίστησε για το σθένος και τον ηρωισμό που έχουν και σώζουν ζωές στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.Μετά κατευθύνθηκε με την συνοδεία του προς το πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου θα ακολουθήση τελετή απόδοσης του χρυσού μεταλλίου.
Το πρόγραμμα του πρόεδρου της Δημοκρατίας
Το πρόγραμμα του πρόεδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει επίσης γεύμα από τον δήμαρχο  Λέσβου, θα επισκεφθεί συνεχιζόμενα έργα οδοποιίας κατά τα οποία έχουν ανακαλυφθεί σημαντικής αρχαιολογικής αξίας ευρήματα στην διακλάδωση Ασωμάτου-Κεραμείων, επίσκεψη για προσκύνημα στον Ταξιάρχη Μανταμαδου και επίσκεψη στο χωριό Συκαμιά όπου θα συναντηθεί με εθελοντές και κατοίκους.

ΦΩΤΟ: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)























ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ http://www.lesvospost.com/2015/11/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com