Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Βρισκόταν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο!!!Αυτός είναι ο εγκέφαλος του μακελειού ...




Το κινητό του, γράφει σήμερα ο βελγικός Τύπος, είχε εντοπιστεί στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες - Πώς συνδέεται με τις συλλήψεις εκείνης της περιόδου στο Παγκράτι

Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ (Abdel Hamid Abaaoud) είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Την αποκάλυψη έκαναν πρώτα τα βελγικά ΜΜΕ που γράφουν για τον Αμπααούντ ότι είναι ένας από τους ηγέτες του πυρήνα της Βερβιέρ, δηλαδή τζιχαντιστών που επέστρεψαν από την Συρία και εναντίον των οποίων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδεόταν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν εκείνη την περίοδο στο Βερβιέ του Βελγίου. Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων. Το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα.

Τότε μάλιστα είχαν γίνει συλλήψεις στο Παγκράτι και υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε συλληφθεί στην Αθήνα ένας πολύ επικίνδυνος τρομοκράτης. Ωστόσο στη συνέχεια οι πληροφορίες διαψεύστηκαν και μάλιστα αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες είχαν δηλώσει ότι πρόκειται για λάθος συναγερμό! Αντί του επικίνδυνου Μαροκινού, συνελήφθη ένας Αλγερινός που εκδόθηκε στο Βέλγιο.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, είναι Βέλγος, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20 Minutes.fr.  Ο πατέρας του Ομάρ είναι μανάβης στην γειτονιά αυτή.

Σήμερα, βρίσκεται στη Συρία, είναι ένας από τους "πιο δραστήριους δήμιους" του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το RTL.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 27χρονος βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών.
Οπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.

Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, "του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο", τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπααούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.




Επίσης έχει εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, να περηφανεύεται για το πώς ξεγέλασε την αστυνομία. Πιστεύεται πως βρέθηκε στη Ράκκα από τον Απρίλη έως τον Ιούνιο του 2014 και κατόπιν στην Ταμπκα, το Ντέιρ εζ Ζορ και τελικά το Κομπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com