Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ--Αυτό είναι το “μυστικό” σχέδιο της κυβέρνησης για να πείσει την τρόικα!...


Τα μολύβια και τα χαρτιά πάνω στο τραπέζι έχει βγάλει το οικονομικό επιτελείο της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΎΡΙΖΑ και σβήνει και γράφει, μπας και καταφέρουμε να τα βρούμε με τους δανειστές μας και πάρουμε κανένα ευρώ!
Ας δούμε ποιο είναι αυτό το εναλλακτικό σχέδιο που έχει κατά νου ο Υπουργός Οικονομίας.
Χαμηλότερα όρια εισοδήματος και αντικειμενικής αξίας για την προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς,  υποχρέωση των δανειοληπτών να καταβάλλουν μια ελάχιστη μηνιαία δόση ανάλογη προς το εισόδημα τους και αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης από την τράπεζα χωρίς διαδικαστική διαδικασία, προβλέπει το σενάριο που απεργάζονται στο κτίριο της οδού Νίκης επιδιώκοντας να κλείσει το θέμα των κόκκινων δανείων μέχρι την Παρασκευή. Η προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα καλύπτει το 56% των υπερήμερων οφειλετών στεγαστικών δανείων.
Συμβιβαστική πρόταση ετοιμάζεται και για τις 100 δόσεις, με αυστηρότερους όρους για την παραμονή των οφειλετών σε καθεστώς ρύθμισης όταν καθυστερούν την καταβολή δόσης.
Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση η ελληνική πλευρά επιμένει στη λύση της επιβολής φόρου στα τυχερά παιχνίδια, παρά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώνονται από πλευράς ΟΠΑΠ.
Πέραν αυτών, για να ολοκληρωθεί το πακέτο των προαπαιτούμενων απομένουν άλλες 10 δράσεις, οι οποίες όμως είναι δευτερεύουσας συμφωνίας και εκτιμάται ότι ακόμη κι αν κάποιες παραμείνουν σε εκκρεμότητα, δεν θα αποτελέσουν λόγο μη εκταμίευσης της δόσης.
Αναφορικά με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια:
- Πέραν των όρων εισοδήματος-αντικειμενικής αξίας που πρέπει να πληρούνται, ο προστατευόμενος οφειλέτης πρέπει να πληρώνει κάποια δόση – έστω και πολύ μικρή – επιδεικνύοντας διάθεση συνεργασίας με την τράπεζα και προθυμία να ανταποκριθεί κατά το δυνατόν στις υποχρεώσεις του. Από την υποχρέωση αυτή θα εξαιρούνται δανειολήπτες χωρίς εισόδημα, εάν το οφειλόμενο ποσό είναι μικρό.
- Η υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης του δανείου και προστασίας από πλειστηριασμούς θα γίνεται άμεσα από την πιστώτρια τράπεζα, χωρίς προσφυγή σε δικαστική διαδικασία
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι δεν μπορεί να εκπλειστηριάσει η πρώτη κατοικία δανειολήπτη εφ’ όσον συντρέχουν σωρευτικά δύο προϋποθέσεις:
- Η κατοικία να είναι αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμο. Το ποσό προσαυξάνεται για έγγαμους κατά 50.000 ευρώ και για κάθε παιδί –έως τρία το ανώτατο– κατά 25.000 ευρώ. Για τριμελή οικογένεια(ζευγάρι και ένα παιδί) το ποσό διαμορφώνεται σε 255.000 ευρώ.
- Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 27.500 ευρώ φέτος. Το πλαφόν αυτό θα αναπροσαρμοσθεί προς τα κάτω την επόμενη διετία (στα 25.800 ευρώ το 2016 και 24.300 το 2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com