Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

"ΒΑΤΕΡΛΟ" ΤΣΙΠΡΑ ...


Όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ο έλληνας πρωθυπουργός, ο προσφάτως εκλεγείς από τον ελληνικό λαό με 36% αποδεικνύεται μοιραίος, άβουλος και δειλός. Μη μπορώντας να προωθήσει τα μέτρα για τα οποία είναι υπεύθυνη η κυβέρνησή του, επιχείρησε να εγκλωβίσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Να τους κάνει «δηλωσίες» για ένα έγκλημα που ο ίδιος έχει την ευθύνη και κανείς άλλος.
Αυτός έλεγε προεκλογικά ότι μπορεί να κυβερνήσει και να φέρει παράλληλα προγράμματα και ισοδύναμα. Ο κόσμος των ψήφισε γιατί πίστευε ότι είναι καλύτερος διαχειριστής. Εφόσον δεν μπορεί να κυβερνήσει να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του κι όχι να ζητά «τσόντες».
Πλην του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος στο ραντεβού με την… ιστορία όπως είπε ο ίδιος, πήγε… γυμνός και προσκύνησε τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι αρχηγοί δεν τσίμπησαν. Τον άκουσαν, κατάλαβαν που το πάει και του είπαν ένα ηχηρό «όχι». Ζήτησε να φτιαχτούν επιτροπές για το Ασφαλιστικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Τώρα τα θυμήθηκε; Τώρα θυμήθηκε την εθνική συνεννόηση; Και τι θα κάνουν δηλαδή οι επιτροπές; Θα καταλήξουν σε κάποιο κοινό συμπέρασμα; Θα δώσουν το πράσινο φως στον Τσίπρα να φέρει στη Βουλή ένα αίσχος; Θα του δώσουν τις ψήφους που ζητά για να μην πέσει;
Λένε οι πληροφορίες ότι ζήτησε κοινό ανακοινωθέν για να μη μειωθούν οι συντάξεις. Ας πούμε ότι συμφωνούν όλοι, δεν μπορεί να μας πει ο Τσιπροκαμμένος που κυβερνά πώς θα σώσει το Ασφαλιστικό; Ποιες είναι οι προτάσεις του; Γιατί μεταθέτει το βάρος της ευθύνης στους άλλους; Γιατί άφησε τους διάφορους Κατρούγκαλους να κάνουν ό,τι γουστάρουν επί μήνες με διάφορες επιτροπές και Σοφούς και τώρα έχει φτάσει στο αδιέξοδο; Τι δηλαδή θα πουν οι άλλοι αρχηγοί; Ότι θέλουν τις μειώσεις στις συντάξεις;
Ασφαλώς και όχι αλλά περιμένει ο κόσμος να μάθει από αυτόν που ψήφισε για κυβερνήτη του τι είναι αυτό που προτείνει. Απολύτως τίποτε. Ή μάλλον κάτι ανοησίες που διέρρευσε ήδη στα «αριστερά» και όψιμα «αριστερά» παπαγαλάκια των κυριακάτικων εφημερίδων.
Θα αυξήσει τις εργοδοτικές εισφορές και λίγο τις εισφορές των εργαζόμενων, θα αξιοποιήσει την περιουσία των ταμείων και θα κάνει φορολογικές ζώνες για ενίσχυση του Ασφαλιστικού. Δηλαδή… Βαρουφάκειες προτάσεις ώστε να κερδίσει χρόνο. Για ποια αξιοποίηση περιουσίας μιλά όταν δεν μπορεί ούτε το Ελληνικό να ξεμπλοκάρει; Και για ποια αύξηση στις εισφορές; Έτσι θα αυξήσει την ανεργία και οι εργοδότες θα μετακυλήσουν το κόστος στους εργαζόμενους, έμμεσο κούρεμα μισθών δηλαδή. Όσο για τις φορολογικές ζώνες; Το έχουμε ξανακούσει ουκ ολίγες φορές.
Τους ζήτησε συμφωνία και για το Προσφυγικό. Πάνω σε ποια βάση. Να γεμίσουν τα νησιά με hot spots; Αυτή είναι η λύση; Και γιατί δεν κάλεσε την κυρά Τασία που έχει ρηξικέλευθες προτάσεις;
Η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών ήταν από την αρχή ναρκοθετημένη. Έγινε για τα μάτια του κόσμου. Για να φορτώσει το ναυάγιο της κυβέρνησης Τσίπρα στους υπόλοιπους. Έγινε για να κάνει ο Αλέξης το δικό του σόου και να «εκθέσει» τους υπόλοιπους. Αλλά έγινε και για έναν άλλο λόγο. Για να φέρει στο Προεδρικό Μέγαρο τους «πρόθυμους ηλίθιους» της Ένωσης Κεντρώων. Είναι σίγουρο πλέον ότι ο Λεβέντης θα δώσει την ψήφο του στον Τσίπρα, άγνωστο με ποια ανταλλάγματα. Άλλωστε, στην ιστορία πάντα υπάρχει ένας «Εφιάλτης».
Όμως, το ναυάγιο του Τσίπρα, προσωπικό και πολιτικό δεν μπορεί να το ανεχθεί κανείς. Όσο κι αν βρει «τσόντες» στη Βουλή είναι σίγουρο ότι η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κάτω βόλτα και το τέλος θα έρθει ταχύτερα απ' ότι το περιμέναμε. 
































































































antinews,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com