Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΣΒΟΣ--Eκδήλωση Ανθρωποζωονόσου(ΠΥΡΕΤΟΣ Q) !...




Τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου με ρεπορτάζ αποκάλυψε την εμφάνιση κρούσματος της νόσου πυρετός Q σε κοπάδι προβάτων στη Στύψη. Ανάλογο κρούσμα εμφανίστηκε και στη Λήμνο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του νησιού. Πρόκειται για μια άγνωστη ανθρωποζωονόσο, η οποία για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της στα νησιά μας. Το κρούσμα στη Στύψη έχει επιβεβαιωθεί από τις κτηνιατρικές αρχές της Λέσβου.
Εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι πώς, ενώ για πρώτη φορά έχουμε την εμφάνιση μιας νόσου που προσβάλει ζώα και ανθρώπους, οι επίσημες αρχές, κρατικές και αυτοδιοικητικές, δεν έχουν προβεί σε καμία ανακοίνωση ώστε να ενημερώσουν τους κατοίκους των νησιών τι πρέπει να προσέχουν. Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις. Η πρώτη ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ούτε για τους ανθρώπους ούτε για τα κοπάδια και κατά συνέπεια δε χρειάζεται να γίνει τίποτα περισσότερο από τον περιορισμό των κοπαδιών που εντοπίσθηκαν τα κρούσματα και τη χορήγηση των κατάλληλων αντιβιοτικών. Η δεύτερη ότι οι συναρμόδιες υπηρεσίες κτηνιατρικής και υγείας λανθασμένα υποβαθμίζουν το θέμα.
Όπως κι αν έχει το θέμα, εκτιμούμε ότι επιβάλλεται να μπουν τα πράγματα στη θέση τους από επίσημα χείλη.

Ν.Μ.














 http://emprosnet.gr/blogs/ta-diktika/77952-diktika-4112015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com