Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Βερολίνο: Ας φτιαχτούν «hotspots» σε Ελλάδα και Ιταλία και συζητούμε κατόπιν για την Τουρκία ...


Θα μπορούσαν να προχωρήσουν πιο γρήγορα, διεμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας.
Την ανάγκη να δημιουργηθούν το ταχύτερο δυνατό τα κέντρα υποδοχής προσφύγων (hotspots) στην Ελλάδα και την Ιταλία, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ, αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για εγκατάσταση hotspots στην Τουρκία, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με την Άγκυρα «και όχι διμερώς μεταξύ των Ευρωπαίων».«Πρώτα είμαστε της άποψης ότι θα έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο να κάνουμε πραγματικότητα τα hotspots, τα οποία έχουν αποφασιστεί από ευρωπαϊκά συμβούλια στο παρελθόν, δηλαδή τα hotspots στην Ελλάδα και την Ιταλία. Και για αυτό μίλησε χθες η καγκελάριος», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και ανέφερε ότι «υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά όλα θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα».
«Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να προχωρήσουν αυτά τα hotspots. Για περαιτέρω θέματα με την Τουρκία θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία και όχι διμερώς μεταξύ των Ευρωπαίων», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com