Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ME MAT ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...


Προπηλακισμοί, χρήση χημικών και ένταση στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, όπου περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.
Ωστόσο ένταση δημιουργήθηκε περίπου στις 12:20 το μεσημέρι, όταν αντιπροσωπεία αγροτών επιχείρησε να εισέλθει στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο (όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου) προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν με χρήση χημικών και οι αγρότες «απάντησαν» πετώντας πορτοκάλια, ενώ γύρω από την πλατεία Συντάγματος σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αγρότες.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται ακόμα έξω από τη Βουλή και η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές δύο αγροτών και συνάδελφοί τους αιτούνται την απελευθέρωσή τους.
Νωρίτερα μερίδα αγροτών αποδοκίμασε τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ορισμένοι του πέταξαν μπουκάλια με νερό και τον γιουχάισαν.

Και είναι μόνο η αρχή...

«Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια», επισημαίνεται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν να επιδώσουν οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη Βουλή.

ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα καθώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν αποτελεί την κορύφωση αλλά την έναρξη των φετινών κινητοποιήσεων.
«Θέλουμε να στείλουμε ένα δυναμικό μήνυμα ελπίζοντας ότι θα μας ακούσουν», τονίζει  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, Δ. Καμπούρης. «Εάν ψηφιστούν αυτά τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, θα πληγεί θανάσιμα ο πρωτογενής τομέας και, κατ’ επέκταση, η οικονομία της χώρας. Θα είμαστε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε κάθε μορφή αγώνα εάν δεν μας ακούσουν», ξεκαθαρίζει.

ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com