Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Να εκδοθεί ο 42χρονος Σύρος στις ΗΠΑ προτείνει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ...


Το ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα έχει την τελευταίο λόγο για την έκδοση του 42χρονου Σύρου Η.Κ στις ΗΠΑ. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής εισηγήθηκε σήμερα να γίνει δεκτό το αίτημα του περιφερειακού δικαστηρίου της Κολούμπια για τη σύλληψη και έκδοση του Σύρου προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «συνωμοσίας για τη διάπραξη πλαστογραφίας και απομίμησης διαβατηρίου», «δια­κεκριμένης υποκλοπής ταυτότητας» και «εξαπάτησης του κράτους των Ηνωμένων Πο­λιτειών».
Ο αντεισαγγελέας στην πρόταση του διατύπωσε την άποψη ότι ο 42χρονος δεν έχει προσκόμισε στοιχεία ικανά να «μπλοκάρουν» την έκδοση του .
Από την πλευρά του ο 42χρονος υποστήριξε πως παγιδεύτηκε από Αμερικανούς πράκτορες και πως αν εκδοθείς στις ΗΠΑ δεν θα έχει δίκαιη δίκη. Επέμεινε , μάλιστα, πως δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με το αίτημα των αμερικανικών δικαστικών αρχών, ο Η.Κ. το περασμένο καλοκαίρι είχε επαφές στην Αθήνα με Αμερικανό πράκτορα και ανέλαβε έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ, την κατασκευή 4 πλαστών διαβατηρίων. Η συνάντηση ηχογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε από την πλευρά του Αμερικανού πράκτορα και εν αγνοία του Σύριου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 42χρονος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η Ελληνικές δικαστικές αρχές του αποδίδουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της διευκόλυνσης εισόδου – εξόδου μεταναστών από ελληνικό έδαφος κατ’ εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com