Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

BBC: Η Ελληνική Αστυνομία απέτυχε να συλλάβει τον εγκέφαλο πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι !...


Τον φερόμενο ως εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Abdelhamid Abaaoud, προσπάθησε να συλλάβει η ελληνική αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η επιχείρηση δεν προχώρησε.
Αυτό αναφέρει σύμφωνα με πηγές του στη βελγική αντιτρομοκρατική υπηρεσία το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Οι δημοσιογράφοι του βρετανικού δικτύου αναφέρουν πως παρότι οι ελληνικές αρχές είχαν στοχεύσει τον Abaaoud ως ύποπτο, η διαδικασία δεν προχώρησε.
Ο Abbaoud, ο οποίος σκοτώθηκε 5 μέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι σε ανταλλαγή πυρών με τη γαλλική αστυνομία, διατηρούσε δύο κρησφύγετα στην Αθήνα και διηύθυνε την επίθεση από ελληνικό κινητό.
Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το BBC, η ελληνική επιχείρηση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί πριν τις 15 Ιανουαρίου, την ίδια εποχή που μία αντίστοιχη επιχείρηση των βελγικών υπηρεσιών άφησε δύο τζιχαντιστές νεκρούς.
Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς διέφυγε ο Abbaoud από τη παρακολούθηση των ελληνικών αρχών, αφού οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υψηλόβαθμο στέλεχος της Βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρισκόταν στην Αθήνα σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους του και πως πιθανώς έγινε προσπάθεια εντοπισμού του στο κέντρο της Αθήνας μέσω του κινητού του, αλλά η προσπάθεια αυτή δεν στέφθηκε με επιτυχία.



















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com