Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αυστηρότεροι περιορισμοί εισόδου στις ΗΠΑ για χώρες χωρίς βίζα(μεταξύ αυτών, η Ελλάδα)...


Ουάσινγκτον.
Νόμο που εισάγει αυστηρότερους περιορισμούς εισόδου στη χώρα σε πολίτες των 38 χωρών (μεταξύ αυτών, η Ελλάδα) για τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση (visa waiver program) πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Ο νόμος ψηφίστηκε με 407 υπέρ και 19 κατά.

Πρόκειται για το δεύτερο νομοθέτημα για την ασφάλεια της χώρας που ψηφίζεται μετά τις επιθέσεις του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας θα επανεξετάσουν το πρόγραμμα σε σχέση με τις 38 χώρες που εξαιρούνται από την έκδοση βίζα και θα επανέλθουν με προτάσεις εντός 60 ημερών.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η λήψη και χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών από όσους εισέρχονται χωρίς βίζα, ενώ θα εξετάζονται και τα ταξίδια που έκαναν στο παρελθόν σε χώρες «που αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες».

Το πρόστιμο που ισχύει για τις αεροπορικές εταιρείες που δεν ελέγχουν επαρκώς τα στοιχεία διαβατηρίου των ταξιδιωτών θα αυξηθεί στα 50.000 δολάρια από 5.000 δολάρια που είναι σήμερα.

Οι 38 χώρες είναι: Ανδόρα, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Μπρουνέι, Χιλή, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Λίχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Άγιος Μαρίνος, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότιος Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν και Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com