Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στρατός στα αεροδρόμια της Κύπρου υπό τον φόβο της τρομοκρατίας !...


Στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, αλλά και σε στατικές σκοπιές σε επιλεγμένους χώρους υψηλής επικινδυνότητας θα τοποθετηθούν από την επόμενη εβδομάδα στελέχη της Εθνικής Φρουράς ώστε να συμβάλλουν στα μέτρα ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας.
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Πολίτης» εξηγώντας ότι η απόφαση για αξιοποίηση μελών της ΕΦ επιβλήθηκε λόγων των πληροφοριών για τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και λόγω της ανάγκης της αστυνομίας για ενίσχυση. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η απόφαση αυτή λήφθηκε επειδή η αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει καλύψει ανάγκες που υπερβαίνουν τις δυνατότητες του αριθμού του προσωπικού που διαθέτει, το οποίο είναι μειωμένο εξαιτίας των αφυπηρετήσεων και της απαγόρευσης πρόσληψης νέων αστυνομικών λόγω μνημονίου. Η ενίσχυση της αστυνόμευσης με στελέχη του στρατού εφαρμόζεται και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαιτέρως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Ο στρατός συμμετέχει επικουρικά για σκοπούς ασφάλειας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την αστυνομία στα συνήθη καθήκοντά της. Στην Κύπρο αρχικώς το μέτρο προβλέπεται να διαρκέσει για τρεις μήνες.
Τα 120 στελέχη της Εθνικής Φρουράς που έχουν επιλεγεί είναι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που υπηρετούν στα ΟΥΚ, τις καταδρομές και τη στρατονομία και θα περάσουν από εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία και στην ΜΜΑΔ για την χρήση όπλων που χρησιμοποιεί η αστυνομία. Όπως αναφέρει ο Πολίτης, θα μπορούν να ερευνούν, να ελέγχουν και να συλλαμβάνουν πολίτες, έχοντας τις εξουσίες που η νομοθεσία δίνει στους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com