Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ν.Δ.-Για του… χρόνου πάνε οι εκλογές!!!


Για του… χρόνου πάει η εκλογή του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, με το σήριαλ επιλογής της εταιρείας να συνεχίζεται και πολλούς στη Συγγρού να μιλούν πλέον ανοιχτά για αναβολή. Τα περιθώρια στενεύουν, αφού ακόμα και σήμερα να ληφθούν οι αποφάσεις για την εταιρεία, απομένουν μόλις δέκα ημέρες για τη διεξαγωγή των εκλογών. Την ίδια ώρα, συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια για επιστροφή του στην πρωθυπουργία, εκφράζοντας την άποψη ότι αν χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση και κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός να βοθήσει, θα το πράξει.
Αιφνιδίως την Τρίτη ακυρώθηκε η συνεδρίαση της αρμόδιας κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ), που υποτίθεται θα εξέταζε τα στοιχεία των εταιρειών για να πάρει τις τελικές αποφάσεις, ενώ φαίνεται ότι η Vodafone -που εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη εταιρεία- δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να τις διοργανώσει, δεδομένων των οργανωτικών προβλημάτων από πλευράς της ΝΔ. Ως νέες πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών φαίνονται η 10η Ιανουαρίου για τον πρώτο και η 17η για το δεύτερο γύρο, εάν χρειαστεί.
Η διαφαινόμενη αναβολή, ωστόσο, αναμένεται να εντείνει τις προστριβές μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία και να ενισχύει την κούραση των ψηφοφόρων. Ήδη, οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προτάσσουν την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης παραμένουν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την Τρίτη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε όποιον δεν θέλει εκλογές στο κόμμα να το πει ανοικτά, ενώ έκανε λόγο για υπάρξη τεσσάρων εταιρειών, που διεκδικούν τις εκλογές αν και τα μέλη της ΚΕΦΕ μιλούν για μία. Αμφβιβολίες για την ημερομηνία των εκλογών εξέφρασε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος κληθείς να απαντήσει για τον αν θα γίνουν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.
Την ανησυχία τους μετέφεραν και βουλευτές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ δήλωσε ότι «εχει ευθύνη και ο μεταβατικός πρόεδρος και οι τέσσερις υποψήφιοι».
Από την πλευρά του ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης που απείχε από τη συνεδρίαση της ΚΟ τόνισε μιλώντας με συντάκτες στη Βουλή είπε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη περισσότερο από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Τροφοδότησε, δε, εκ νέου την κόντρα του με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο διαμηνύοντας ότι δεν θα εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις της ΚΕΦΕ μέχρι να εξηγήσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής σε τι συνίσταται το κώλυμά του που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την εφορευτική επιτροπή, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΝΔ δεν υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας Infosolutions.
Ο ίδιος ο κ. Παπαμιμίκος, πάντως, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, επέμεινε ότι οι εσωκομματικές εκλογές μπορούν να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου.
Η καθυστέρηση από την αρμόδια επιτροπή της ΝΔ να ορίσει τόσο εταιρεία όσο και ημερομηνία εκλογών, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των μελών του κόμματος και η Συγγρού θυμίζει «καζάνι που βράζει». Ενδεικτική του κλίματος είναι η κίνηση 22 βουλευτών τη Τρίτη- και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στη Βουλή- να στείλουν επιστολή στους κυρίους Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, με την οποία ζητούν να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων και να δεσμευτούν για «κώδικα σεβασμού και αυτοσυγκράτησης».
Στην επιστολή τους αναφέρουν, δε, ότι το αποτέλεσμα όλης αυτής της καθυστέρησης είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίζεται με χλεύη από τα άλλα κόμματα, να έχει κουραστεί το εκλογικό σώμα και τα στελέχη της παράταξης και βέβαια η χώρα να στερείται μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης.
Συνεδρίαση με απουσίες
Η “γαλάζια” Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδρίασε με διαδικασίες εξπρές, αλλά και με ηχηρές απουσίες. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ παρόντες ήταν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.
Αν και ο μεταβατικός πρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης, κράτησε χαμηλούς τόνους, εξαπολύοντας κυρίως επίθεση στην κυβέρνηση, αρκετοί από τους συμμετέχοντες ζήτησαν να βρεθεί χρόνος εκλογής και ‎να συνεννοηθούν όλοι οι υποψήφιοι, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «η βάση βράζει και χρειάζεται ο τόπος αντιπολίτευση».
Αγωγή στην εταιρεία που κάτέστρεψε τις εκλογές – Δυσαρέσκεια Μεϊμαράκη
Την ίδια ώρα, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας Infosolutions κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Πρόκειται για την εταιρεία, η οποία απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου.
Με εντολή του προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ.
Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί, ενώ παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε και σχετική αγωγή.
Κληθείς να σχολιάσει την αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΝΔ κατά της εταιρείας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε πως, αν δεν γίνει μήνυση, τότε δεν θα γυρίσει στην αρμοδία εφορευτική επιτροπή (ΚΕΦΕ) ο εκπρόσωπός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Ο κ. Μεϊμαράκης, μάλιστα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο μεταβατικό πρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτακη, τονίζοντας μάλιστα ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο από τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της παράταξης.
Σε ερώτηση αν θα είναι και αργότερα υποψήφιος, δηλαδή στο ενδεχόμενο να πάρουν αναβολή οι εκλογές για μετά τις 13 Δεκεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Θα είμαι υποψήφιος μέχρι τέλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com