Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι ζουν οι πιο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο ...


Δεν είναι η πρώτη φορά που η μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας απασχολεί τα διεθνή Μέσα, αυτή τη φορά το Business Insider με αφιέρωμά του υμνεί το νησί που έχει ονομαστεί ένα από τα υγιέστερα μέρη στη Γη με προσδόκιμο ζωής 8 χρόνια περισσότερο από την Αμερική.
Ομορφιά, υγεία και μακροζωία… στο νησί όπου οι κάτοικοι του «ξεχνούν να πεθάνουν», ο λόγος για την Ικαρία, «ένας από τους πιο υγιείς τόπους για να ζει κανείς».
Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει ο Dan Buettner, συγγραφέας του «The Blue Zones Solution», υμνώντας το νησί του Αιγαίου και μοιράζεται τις εντυπώσεις του.
Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος με έναν συνάδελφό του το 2008 στην Ικαρία ανακάλυψε εκτός των άλλων ότι οι κάτοικοι του νησιού παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά σε καρδιακές παθήσεις και άνοια. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς οι Ικαριώτες τρέφονται με τοπικά προϊόντα και κατά το 67% με υδατάνθρακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com