Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ:Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. !...


Στηρίζοντας τη δράση της Ελληνικής Μονάδας Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς (ΕΜΕΙΣ) που έγινε με πρωτοβουλία του Διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο στην Πάτρα και με τη συμβολή των νοσοκομειακών γιατρών της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης, στο Αγροτικό Ιατρείο της Σκ. Συκαμιάς, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, ζητά από την ΟΕΝΓΕ και τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας, να στηρίξουν τη συγκεκριμένη μονάδα.
Διαμαρτύρεται, όμως, έντονα, για την αυθαίρετη παρουσία στο χώρο μιας ΜΚΟ, της W.A.H.A., καθώς δεν είναι σαφές, από ποιον της παραχωρήθηκε η άδεια, να χρησιμοποιεί μια δημόσια δομή υγείας και τον εξοπλισμό του ελληνικού δημοσίου. Η W.A.H.A. ιδιοποιήθηκε τον χώρο τού Αγροτικού Ιατρείου της Σκάλας Συκαμιάς και ανάρτησε επιγραφές με τα διακριτικά της σε εμφανή σημεία.

Με απόφασή του, το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, επισημαίνει:

«Ως Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση των δημόσιων δομών υγείας και του ιατρικού εξοπλισμού τους, σε οποιαδήποτε Μ.Κ.Ο. Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να επιβάλει όρια και κανόνες στην ανεξέλεγκτη δράση των Μ.Κ.Ο. στη Λέσβο και όχι να παραχωρεί τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας προς εκμετάλλευση σε αυτές. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των Μ.Κ.Ο. από δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Ζητάμε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το ποιες Μ.Κ.Ο. υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με το ελληνικό δημόσιο και με ποιους όρους.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις επικουρικών γιατρών με γνώσεις επείγουσας ιατρικής, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών - λόγω μεταναστευτικού - στη Σκάλας Συκαμιάς και τη Μόρια. Να επισκευαστούν άμεσα τα αντίστοιχα Αγροτικά Ιατρεία και να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε μετανάστες και ντόπιους κατοίκους. Παράλληλα, να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ (Παράρτημα Μυτιλήνης) με ασθενοφόρα και προσωπικό και το ΠΕΔΥ - Μονάδα Υγείας  Μυτιλήνης με εξοπλισμό για επείγουσες εργαστηριακές εξετάσεις».

Τέλος, ζητά τη στήριξη της Ελληνικής Μονάδας Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς, με την αποστολή εθελοντών γιατρών. Από το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Υ.Π.Ε., να χορηγούν «ειδική άδεια για ανθρωπιστική κρίση» στους εθελοντές γιατρούς, να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησής τους και να εξασφαλίζουν τη διαμονή τους.






















http://dimokratis.gr/index.php?article=2015-12-15_i_epikyriarxia_ton_mko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com