Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ερντογάν: Οι Κούρδοι αντάρτες θα θαφτούν στα χαντάκια που έσκαψαν ...


Από τις 15 Δεκεμβρίου, όταν ξεκίνησαν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά, 115 Κούρδοι αντάρτες έχουν σκοτωθεί.
Οι περισσότεροι, 98 άτομα στις πόλεις Σιζρέ και Σιλόπη, όπου υπάρχει 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας. Αλλες απώλειες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, έχουν σημειωθεί στις επαρχίες Μαρντίν και Ντιγιαρμπακίρ. Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αντάρτες με διασυνδέσεις στο PKK έχουν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς, έχουν σκάψει τάφρους και έχουν στήσει οδοφράγματα σε αυτές τις περιοχές και δεσμεύεται να συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι να «καθαρίσουν» αυτές οι επαρχίες από τους αντάρτες.
Τη Δευτέρα, ο Ταγίπ Ερντογάν «ορκίστηκε» ότι η τρομοκρατική οργάνωση, όπως τη χαρακτήρισε, αλλά και οι υποστηρικτές της «θα θαφτούν στα χαντάκια που έσκαψαν».
Στην πόλη Σιζρέ, επίκεντρο των επιχειρήσεων, καπνός υψωνόταν από τις κατοικημένες περιοχές καθώς στρατιωτικά ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα «χτένιζαν» την περιοχή. Σύμφωνα με κατοίκους, στους δρόμους ακούγονταν πυροβολισμοί και σποραδικοί βομβαρδισμοί.
Στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς, δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στο δρόμο, σύμφωνα με το Anadolu. Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι περισσότεροι από 200 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μετά από την κατάρρευση της διετούς κατάπαυσης πυρός, τον Ιούλιο.
Οι μάχες ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το PKK επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο σε αστικές περιοχές, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι των νοτιανατολικών περιοχών να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.
Η κλιμάκωση της βίας εξανέμισε τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ανάμεσα στην κυβέρνηση και το PKK, με τη σύγκρουση να μετρά τρεις δεκαετίες και περισσότερους από 30.000 νεκρούς. Η τελευταία έκρηξη βίας θυμίζει σε πολλούς το χειρότερο αιματοκύλισμα, τη δεκαετία του '90.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com