Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;Νορβηγία: Μαθήματα για την σεξουαλική συναίνεση στους πρόσφυγες ...


Η Δανία και η Γερμανία θα προσφέρουν ανάλογη διδασκαλία...


Πώς οι πρόσφυγες που προέρχονται από συντηρητικές κοινωνίες θα μάθουν ότι δεν είναι νόμιμο να αρπάζεις μια γυναίκα δια της βίας και να την παντρεύεσαι;

Ο Abdu Osman Kelifa από την Ερυθραία είναι ένας από τους χιλιάδες πρόσφυγες που το τελευταία διάστημα έφθασαν στην Νορβηγία και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην χώρα. Ο kelifa βρίσκεται στην νορβηγική πόλη Sandnes και παρακολουθεί τα μαθήματα «για την σεξουαλική συναίνεση», που έχει οργανώσει η κυβέρνηση σε όλη την χώρα για τους πρόσφυγες με στόχο να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Στα ομαδικά μαθήματα «σεξουαλικής συναίνεσης» οι πρόσφυγες που προέρχονται από συντηρητικές κοινωνίες καλούνται να κατανοήσουν τις συνήθειες της νέας τους πατρίδας και να προσαρμοστούν σε αυτές. Οι πρόσφυγες διδάσκονται και μαθαίνουν ότι οι Νορβηγίδες έχουν το δικαίωμα να ντύνονται με «λίγα ρούχα», να επιστρέφουν τα βράδια μόνες στο σπίτι χωρίς ανδρική συνοδεία και να κάνουν σεξ μόνο με την συναίνεσή τους, ακόμα και αν είναι παντρεμένες.

Ο Kelifa δήλωσε στην εφημερίδα The New York Times ότι στην χώρα του, όταν ένας άνδρας θέλει μια γυναίκα μπορεί απλά να πάει και να την πάρει, χωρίς βέβαια, να την ρωτήσει και χωρίς ο ίδιος να τιμωρηθεί. Ο πρόσφυγας υποστήριξε ότι αρχίζει να συνηθίζει τις Νορβηγίδες που φορούν μίνι και που του χαμογελούν στον δρόμο, αλλά, ακόμα, δεν μπορεί να κατανοήσει πώς είναι δυνατόν μια γυναίκα να κατηγορήσει τον σύζυγό της για σεξουαλική επίθεση!

Βουλευτές στην Δανία έχουν εισηγηθεί να γίνουν στην χώρα τους παρόμοια μαθήματα ενώ στην γερμανική πόλη Passau, βασικό σημείο εισόδου για τους πρόσφυγες στην χώρα, ήδη έφηβοι πρόσφυγες διδάσκονται ανάλογα μαθήματα.

Όμως, τα μαθήματα αυτά θα μπορούσε να γίνουν και αντικείμενο παρεξηγήσεων. Όταν, το 2011 η Hanne Kristin Rohde, επικεφαλής, τότε, του τμήματος της αστυνομίας του Όσλο για τα εγκλήματα βίας δήλωσε ότι υπήρχε σαφής στατιστική σχέση μεταξύ των βιασμών και ανδρών που δεν προέρχονται από χώρες της Δύσης, ήρθε αντιμέτωπη με επικριτικά σχόλια. Η Rohde δήλωσε στην New York Times ότι υπάρχει ένα «πρόβλημα κουλτούρας», αφού υπάρχουν πολλοί άνδρες που δεν γνωρίζουν ότι οι γυναίκες έχουν αξία.

Ο Per Isdal, κλινικός ψυχολόγος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Alternative to Violence», που είναι υπεύθυνος για τα μαθήματα στους πρόσφυγες, υποστήριξε ότι αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από κοινωνίες που δεν θεωρούν ότι υπάρχει ισότητα των φύλων, αλλά πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι ιδιοκτησία των ανδρών. Ο Νορβηγός επιστήμονας τόνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σιωπή και υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται βοήθεια για να προσαρμοστούν στην νέα κοινωνία στην οποία ήρθαν να ζήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com