Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε χωρίς καμία συνεννόηση με τους Θεσμούς ως «αντίβαρο» στα προαπαιτούμενα και στις οδυνηρές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.!!!





Ερωτηματικά και αμφιβολίες έχει δημιουργήσει στο κουαρτέτο, σύμφωνα με πηγές των Θεσμών, το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει μέρος του «παράλληλου προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ και που κατατέθηκε στη Βουλή ως «αντίβαρο» στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και στις οδυνηρές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, που φέρει τον τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», προωθήθηκε στη Βουλή ως «αντίβαρο» για τη δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση με τους δανειστές.

Οι ενστάσεις εστιάζονται κυρίως στον τρόπο χειρισμού από την κυβερνητική πλευρά, καθώς δεν προηγήθηκε κάποιου είδους διαβούλευση, όπως προβλέπεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές εκφράζουν προβληματισμό για τη δημοσιονομική επίπτωση ορισμένων διατάξεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Θεωρούν ότι η κοστολόγηση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι πλημμελής -ή και ανύπαρκτη, σε ορισμένες περιπτώσεις- και θα επιφέρει αξιόλογη δημοσιονομική επίπτωση, με κίνδυνο να απαιτηθούν νέα μέτρα.

Το νομοσχέδιο είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ο αιφνιδιασμός του κουαρτέτου καθιστά κρίσιμη τη συνεδρίαση του αυριανού EuroWorking Group.

Aν δεν «λειανθούν» άμεσα οι ενστάσεις των δανειστών, είναι πολύ πιθανόν να εκφραστούν επίσημα στο EuroWorking Group της Πέμπτης.

Η διάσταση, δε, που θα πάρει η υπόθεση του «παράλληλου προγράμματος», ενδεχομένως να υπονομεύσει στο «παρά πέντε» την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, που είναι σε εκκρεμότητα.

 
















Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com