Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΣ ΜΑΣ...Χάσαμε την δίκη…πληρώνουμε ένα εκατομμύριο!!!


Χάσαμε και θα πληρώσουμε και … αποζημιώσεις! Αυτό προκύπτει από νομικό έγγραφο – δικαστική απόφαση, δικαστηρίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ, που έχει στα χέρια του το ΜΑΡΣ και αφορά νομική διαμάχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με μεταφορική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει ποσό ύψους 1.067.414,97 δολαρίων ΗΠΑ καθώς η δικαστής που έλαβε γνώση της υπόθεσης και δίκασε έκρινε, σε δεύτερο βαθμό μετά απο προσφυγή της εταιρείας πως η πρωτόδική απόφαση που ελήφθη καθορίζοντας αποζημίωση ύψους 450.242,29 δολαρίων ΗΠΑ δεν έλαβε υπόψη της μια σειρά απο χρεωστικά της εταιρείας προς την Αθήνα τα οποία μάλιστα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δέχτηκε πως υπήρχαν και δεν είχε πληρώσει, ύψους 148.396,28 δολαρίων ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως εκτίμησε πως είχε ήδη καταβάλει επιπλέον χρήματα σε προγενέστερες πληρωμές με αντισυμβατικές χρεώσεις.
Σημειώνεται μάλιστα πως το πρώτο δικαστήριο στο οποίο η εταιρεία τελικά βγήκε νικήτρια είχε ξεκινήσει από την ελληνική πλευρά με την εταιρεία να είναι κατηγορούμενη.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που αυτή την φορά το προκάλεσε η εταιρεία όχι μόνο δεν πείστηκε από τις ελληνικές θέσεις αλλά προσέθεσε και το ποσό που διεκδικούσε επιπλέον της αρχικής απόφασης η εταιρεία για οφειλές για μεταφορές επ΄ ωφελεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ύψους 458.014,11 και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ύψους 10.762,29 ενώ έδειξε να μην δέχεται και την ελληνική επιχειρηματολογία πως υλικά της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν κακώς «παρακρατηθεί» απο την μεταφορική εταιρεία σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αφού όπως σημειώνεται για τα δύο μέρη εφαρμόζεται αποκλειστικά η νομοθεσία του Μέριλαντ. Άλλωστε όπως σημειώνεται η Αθήνα δεν ανέφερε πουθενά το ελληνικό Δίκαιο…





 http://espekm.gr/home/?p=11567














Κώστας Αττίας – paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com