Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕ ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΓΟΥ ...




Φαίνεται πως κάποιοι στην Άγκυρα δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει πως οι σχέσεις τους με την Ρωσία κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή και ότι βρίσκονται στο παραπέντε από μια σύγκρουση με την Αρκούδα, την οποία σίγουρα θα πληρώσουν πολύ ακριβά.
Έτσι μετά τις πρωτοβουλίες που πήρε ο ίδιος ο Ερντογάν, άλλοτε φοβερός καταπέλτης κατά των Ισραηλινών, να προσεγγίσει ξανά το Ισραήλ για να αποδεσμευτεί ενεργειακά από την Ρωσία, τώρα έρχεται ο Νταβούτογλου να αναγγείλει έκτακτη επίσκεψη στην Ουκρανία και παράλληλα να καταγγείλει την «κατοχή» της Κριμαίας από την Ρωσία.
Η κίνηση αυτή του Νταβούτολγου εν μέσω θέρμων εξελίξεων στο μέτωπο με το κουρδικό ΡΚΚ, στο μέτωπο του βορείου Ιράκ και μετά το τηλεφώνημα Ομπάμα που κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από την περιοχή, εκλαμβάνεται σε νέα σοβαρή πρόκληση προς την Μόσχα με την οποία οι σχέσεις της Τουρκίας συνεχώς επιδεινώνονται.
Μιλώντας στο τουρκικό Ίδρυμα Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας με το εξωτερικό, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί την Ουκρανία και μάλιστα θα καλέσει προσωπικά τον Ουκρανό πρόεδρο να έρθει στην Άγκυρα σε ανταποδοτική επίσκεψη.
Παράλληλα ο Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να καταγγείλει την κατάληψη και κατοχή της Κριμαίας από τους Ρώσους, (κοιτά ποιος μιλάει την ίδια ώρα που έχουν κατοχικά στρατεύματα στην βόρειο Κύπρο), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την ρωσική επέμβαση στην χερσόνησο της Κριμαίας. Υπενθυμίζεται ότι οι οργανώσεις των Τατάρων της Κριμαίας έχουν καλέσει στο παρελθόν την Τουρκία να καταδικάσει την ρωσική επέμβαση κάτι που απέφευγε συστηματικά μέχρι τώρα η Άγκυρα.
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παίζουν επικίνδυνα με την ρωσική «φωτιά», σε ένα αδιέξοδο δρόμο που μάλλον θεωρούν πως δεν έχει επιστροφή.
















ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com