Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΠΕΝ ...

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό στοιχείο από τις πολύ πρόσφατες εκλογές στην Γαλλία, είναι και το «προφίλ» των ψηφοφόρων του κόμματος Λεπέν.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ετιέν Μερσιέ της εταιρείας Ipsos, το κόμμα Λεπέν σάρωσε στην νεολαία και ιδίως μεταξύ των νέων ηλικίας 18-24 ετών, ενώ ανεδείχθη τρίτο μεταξύ των ψηφοφόρων άνω των 65 ετών (κόμμα Σαρκοζί 38%, Σοσιαλιστές 24%, κόμμα Λεπέν 22%).
Επίσης, το κόμμα Λεπέν είναι πρώτο στην εργατική τάξη με 46%, ενώ έχει επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους επικεφαλής μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τους αγρότες.
Τα τελευταία μάλιστα στοιχεία δείχνουν ότι έχει αρχίσει να διεισδύει και στον κόσμο των δημοσίων υπαλλήλων, όπου ένας ΔΥ στους τρεις, αναγνωρίζει ότι μπορεί να ψηφίσει το κόμμα Λεπέν.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι παρόμοιες επιδόσεις –τηρουμένων των αναλογιών- έχει και η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, αλλά και τα υπόλοιπα εθνικιστικά κινήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com