Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ !...


Αντιαεροπορική ρουκέτα κρατούσε στρατιώτης σε ρωσικό πολεμικό πλοίο που περνούσε το Βόσπορο
Προβοκάτσια χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον στρατιώτη ο οποίος κρατούσε αντιαεροπορικό σε ρωσικό πολεμικό πλοίο που περνούσε το Βόσπορο.
Ο υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων από την Αντάλια.
Αναφερόμενος στο περιστατικό ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε τα εξής:
«Η παραβίαση του εναέριου χώρου μας από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και η διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από το Βόσπορο, είναι (δυο) πολύ διαφορετικά θέματα.»
Ο υπουργός ανέφερε ότι οι διελεύσεις από το Βόσπορο γίνονται βάσει της Συνθήκης του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών, πως οι διελεύσεις συνάδουν με το δίκαιο, γίνονται σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και ότι είναι γνωστοί οι κανόνες διέλευσης για τα πλοία, είτε ρωσικά είτε άλλης εθνικότητας, που θέλουν να περάσουν τα στενά.
Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε επίσης ότι θα δώσουν την αναγκαία απάντηση σε καταστάσεις που θα εκλαμβάνονται ως απειλή.
«Συνεπώς είναι προβοκάτσια το να δείχνει στρατιώτης πύραυλο ή αντιαεροπορικό ή ότι και αν είναι από τεχνική άποψη, κατά τη διέλευση του ρωσικού πολεμικού πλοίου. Εύχομαι να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, δεν είναι μια σωστή προσέγγιση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com