Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΘΡΑΚΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ DEB!!! ...


Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ γιός του ηγέτη των Τούρκων της δυτικής Θράκης Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, μετά από την κλοπή του αυτοκινήτου με το οποίο έγινε το ατύχημα στις 4/7/1995 δήλωσε πως ¨Εμείς ζητάμε το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε την ζωή του ο Σαδίκ Αχμέτ¨.
Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ διακόπτοντας τις επιχειρηματικές συνομιλίες που είχε στην Αθήνα, ήρθε με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης-Καβάλας και σε δήλωση που έκανε εκεί, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την άμεση σύλληψη των δραστών.
Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ανέφερε είπε πως είναι πολύ άσχημο μια τέτοια επίθεση να συμβαίνει στην κοιτίδα της δημοκρατίας στην Ελλάδα και δήλωσε  : ¨Η επίθεση που έγινε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα εξέπληξε ιδιαίτερα εμένα και την οικογένεια μου. Κατά την γνώμη μου η επίθεση έχει δύο διαστάσεις. Πρόκειται για μια επίθεση κατά του κόμματος DEB και δεύτερον κατά του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.  Είναι επίσης και μια επίθεση κατά της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Για 20 χρόνια προσέχαμε αυτό το αυτοκίνητο σαν τα μάτια μας. Αλλά από χτες το βράδυ μας το πήραν. Να μην ξεχάσουν όμως το εξής, στο αμάξι αυτό υπάρχει ακόμη το αίμα του πατέρα μου. Το περιστατικό αυτό μας πλήγωσε βαθιά¨.
Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε : ¨Θέλω να απευθυνθώ από εδώ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κύριε πρωθυπουργέ ζητάμε να μην γίνουν ξανά αυτά τα περιστατικά στην δυτική Θράκη. Ζητάμε από το υπουργείο Εσωτερικών οι υπεύθυνοι για το περιστατικό  να βρεθούν, να παραδοθούν στην δικαιοσύνη και τιμωρηθούνε. Πιστεύω στην ευαισθησία του  κύριου πρωθυπουργού σε αυτό το θέμα, διότι ξέρω πως σε όλες τις ομιλίες του καταγγέλλει τέτοια φασιστικά περιστατικά¨.
Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ υπενθύμισε πως συνεχώς επενδύει στην Ελλάδα και είπε : ¨ Είμαι ένας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης εταιρίας που συμβάλλω στην ελληνική οικονομία με τις επενδύσεις που κάνω εδώ. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Εμείς θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις εδώ. Αλλά εάν τα άτομα που προστατεύουν την περιοχή δεν τους αρέσει, τότε δεν υπάρχει κάτι να γίνει. Η δυτική Θράκη και η Ελλάδα δεν προστατεύεται έτσι. Η Ελλάδα προστατεύεται με επενδύσεις που γίνονται και με την διασφάλιση σεβασμού στα δικαιώματα τις ελευθερίες, τους νόμους και τις διατάξεις¨.
Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ανέφερε πως ζήτησε ραντεβού με την Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής, την περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους και πήρε θετικές απαντήσεις και πρόσθεσε :  ¨ Εμείς ζητάμε το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε την ζωή του ο Σαδίκ Αχμέτ. Παρακαλώ την ελληνική αστυνομία και τις ελληνικές αρχές για αυτό. Παρακαλώ βρείτε το αυτοκίνητο του Αχμέτ Σαδίκ και δώστε το σε εμάς¨.
Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ολοκλήρωσε την δήλωση του λέγοντας : ¨ Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή μου τηλεφώνησαν και μου ευχήθηκαν περαστικά, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό. Ελπίζω πως από τώρα και μετά δεν θα συμβούν τέτοιου είδους επιθέσεις ούτε στην μειονότητα μας, ούτε στο κόμμα DEB, ούτε στην οικογένεια του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Εμείς δε θα συνεχίσουμε να ζούμε στην Δυτική Θράκη μέσα σε φιλία, ειρήνη και αδερφοσύνη¨.










http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com