Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Μυστική αποστολή για κλάματα: Αμερικανοί κομάντος αποκάλυψαν τη θέση τους μέσω Facebook !!!


Επρόκειτο για μυστική αποστολή του αμερικανικού στρατού στη Λιβύη, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τόσο… μυστική.

Ομάδα είκοσι Αμερικανών κομάντο που έφτασαν στην αεροπορική βάση της Λιβύης, Βατίγια, εγκατέλειψαν τη χώρα όταν η θέση τους αποκαλύφθηκε από φωτογραφίες τους που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η μονάδα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ φωτογραφήθηκε λίγη ώρα αφού έφτασε στην αεροπορική βάση και στη συνέχεια οι εικόνες τους δημοσιεύθηκαν στο προφίλ της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης στο Facebook.

Στις εικόνες, μάλιστα, αναφέρεται πως οι Αμερικανοί κομάντος φορούσαν «αλεξίσφαιρα γιλέκα και έφεραν εξελιγμένα όπλα», ενώ σε άλλες φωτογραφίες ποζάρουν με Λίβυους στρατιώτες.

Μόλις, λοιπόν, έφτασαν οι είκοσι στρατιώτες, οι οποίοι απεικονίζονται με πολιτικά ρούχα και κρατώντας όπλα, ντόπιοι αξιωματικοί τους κάλεσαν να φύγουν από τη βάση καθώς «δεν είχαν την άδεια να παραμείνουν».

Όπως επισημαίνουν διεθνή πρακτορεία, σημειώθηκε εμπλοκή στην επικοινωνία ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και τη βάση στη Λιβύη, με αποτέλεσμα η μονάδα να μην είχε λάβει εντολή για να βρίσκονται στην Βατίγια.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού επιβεβαίωσε πως υπήρξε «αμερικανική στρατιωτική δραστηριότητα» στη Λιβύη την περασμένη Δευτέρα, αλλά τόνισε πως αυτή σημειώθηκε έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των Λίβυων αξιωματικών.

«Με τη συγκατάθεση Λίβυων αξιωματικών, στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ ταξίδεψε στη Λιβύη στις 14 Δεκεμβρίου για να εμπλακεί σε διάλογο με εκπρόσωπους του Λιβυκού Εθνικού Στρατού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Ενώ βρίσκονταν στη Λιβύη, μέλη ντόπιων δυνάμεων απαίτησαν από το αμερικανικό προσωπικό να αποχωρήσει. Σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί σύγκρουση, έφυγαν χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο», επισημαίνει το κείμενο.

Σημειώνεται πως η βάση της Βατίγια βρίσκεται κοντά στην περιοχή Σαμπράθα, όπου μέλη του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι διατηρούν «αρκετά στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών».





Μυστική αποστολή για κλάματα: Αμερικανοί κομάντος αποκάλυψαν τη θέση τους μέσω Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com