Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Την ώρα που "ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" η Λέσβος από "μετανάστες" η FRONTEX φεύγει για…Διακοπές Χριστουγέννων !!!


Ασταμάτητα και χωρίς καμία… ενόχληση από τις τουρκικές αρχές συνεχίζουν να καταφτάνουν καθημερινά από τα τουρκικά παράλια, στη Λέσβο εκατοντάδες μετανάστες, την ώρα που οι άντρες της Frontex έφυγαν από το νησί με άδειες Χριστουγέννων!
Χθες και μέχρι σήμερα το πρωί καταγράφηκαν στο hot spot της Μόριας περί τα 3.000 άτομα, ενώ άλλα τόσα βρίσκονται στους χώρους γύρω από το Κέντρο περιμένοντας την καταγραφή τους. Επίσης, περίπου 1.000 Σύριοι έχουν σταλεί προσωρινά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ με σημείωμα καταγραφής τους τα Χριστούγεννα!
Μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, η κατάσταση στους χώρους καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια είναι πολύ δύσκολη αφού το προσωπικό της Frontex στη μεγάλη του πλειοψηφία αναχώρησε λόγω εορτών.
Στους αριθμούς αυτούς πρέπει να προστεθούν ακόμη 4.000 άτομα που αναμένεται να φτάσουν σήμερα στο νησί, δεδομένων και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών.
Όλοι τους περιμένουν να φύγουν από το νησί έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης τους ζουν στο λιμάνι, με τη Μυτιλήνη να αρχίσει να θυμίζει εικόνες του περασμένου καλοκαιριού όταν και είχαν καταλειφθεί οι δημόσιοι χώροι της πόλης.
Πάντως, από σήμερα καταγράφονται οι εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στη Λέσβο βορειοαφρικανοί μετανάστες, που από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχε αποφασισθεί να μην τους παραχωρείται η γνωστή άδεια μηνιαίας παραμονής μέχρι την αναχώρησή τους από την Ελλάδα, αλλά να συλλαμβάνονται.
Δεδομένου, ότι τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου γέμισαν από τους πρώτους 50 βορειοαφρικανούς μετανάστες που συνελλήφθησαν, επιλέχθηκε όσοι θα προσέρχονταν στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης της Μόριας να μην καταγράφονται και άρα να μην συλλαμβάνονται.
Καθώς όμως ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυτών υπηκόων Μαρόκου και Αλγερίας οι οποίοι ζούσαν στα κτήματα γύρω από το hot spot ξεπέρασε τους 500 και μέρα με τη μέρα αυξάνονταν, αποφασίσθηκε από να ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, η καταγραφή τους, ώστε να φύγουν για την Αθήνα, με την υποχρέωση όμως να αναχωρήσουν από την Ελλάδα σε ένα μήνα από τη μέρα της καταγραφής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com