Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Αγροτικό για τους Γιατρούς και Δικηγόρουs στην Στρατιωτική Θητεία και με Μισθό ...


Οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους , όπως επίσης το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και με τους δικηγόρους σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Παράλληλα οι γιατροί θα λαμβάνουν και τον προβλεπόμενο μισθό του Αγροτικού απο το Υπ. Υγείας
Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση πλέον η υπηρεσία υπαίθρου είναι υποχρεωτική για όλους τους πτυχιούχους ιατρικής, η παρούσα νομοθετική ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα, οι στρατεύσιμοι να συνδυάσουν την εκπλήρωση της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου, προκειμένου αφενός να καλύψουν και να στελεχώσουν θέσεις ιατρών ακριτικών και άγονων περιοχών, αφετέρου ο χρόνος της θητείας να μην καθυστερεί την επαγγελματική τους εξέλιξη.
Με αυτή τη δυνατότητα, οι οπλίτες ιατροί θα κληθούν να εξετάζουν κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, να γνωματεύουν, να συνταγογραφούν και να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, αποκτώντας έτσι εργασιακή εμπειρία και περιθάλποντας άτομα, τα οποία εξ’ ορισμού είναι δύσκολο να μετακινηθούν σε ένα μεγαλύτερο αστικό κέντρο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με την ίδια ρύθμιση προβλέπεται και ο υπολογισμός του χρόνου εκπλήρωσης της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης ως χρόνου ιατρικής προϋπηρεσίας για ένα ενδεχόμενο μελλοντικό διορισμό στο Ε.Σ.Υ. των ιατρών που έχουν αποκτήσει τίτλο ιατρικής ειδικότητας. Στους οπλίτες ιατρούς που υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία Κέντρων Υγείας, θα καταβάλλεται μισθός αγροτικού ιατρού από το Υπουργείο Υγείας, Επιπρόσθετα, με την τελευταία παράγραφο, εξουσιοδοτούνται οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων να καθορίζουν τη διοικητική υπαγωγή αυτών των οπλιτών των αριθμό τους, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
Παράλληλα προτεινόμενη διάταξη, παρέχεται η δυνατότητα εκπλήρωσης του χρόνου άσκησης που προβλέπεται για την απόκτηση άδειας ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος στα νομικά γραφεία στρατιωτικών νομικών συμβούλων, που παρέχουν νομική υποστήριξη στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αλλά και ολόκληρους τους Κλάδους ή τους Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ειδικά για τους οπλίτες πτυχιούχους νομικής, δίδεται ένα σημαντικό κίνητρο αφενός να ασχοληθούν ενεργά και παραγωγικά με νομικής φύσεως ζητήματα που θα τους ανατίθενται κατά τη διάρκεια της θητείας τους συνδυάζοντας τη θητεία με την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και την πρόοδο στην επαγγελματική τους εξέλιξη, αφετέρου να προσφέρουν ουσιαστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com