Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Στρατός ταΐζει τους πρόσφυγες με «εξόδουs» και άδειες!...


Περισσότερα από 500.000 ευρώ έχουν διατεθεί από τους προϋπολογισμούς των γενικών επιτελείων τους τελευταίους τρείς μήνες για τη σίτιση των μεταναστών που φτάνουν στα νη­σιά του Αιγαίου, ενώ η συνδρο­μή των Ενόπλων Δυνάμεων εί­ναι πολύ μεγαλύτερη αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, προκα­λώντας οικονομική «αιμορραγία» στο Στράτευμα. Αυτό συμβαίνει, μάλιστα, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι οπλίτες βγαίνουν εξοδούχοι ή αδειούχοι (ακόμα και με το… ζόρι) για να περιοριστούν τα έξοδα σίτισης.
Έως τις αρχές Δεκεμβρίου(από τέλη Αυγούστου), το Πολεμικό Ναυτικό είχε δώσει από τα ταμεία του περίπου 360.000 ευ­ρώ για τη σίτιση των μεταναστών, η Πολεμική Αεροπορία περί τα 90.000 ευρώ και ο Στρατός Ξηράς γύρω στα 34.000-40.000 ευρώ. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, και με τη μεταφορά των με­ταναστών από την Ειδομένη στην Αθήνα, αυξήθηκε η ανά­γκη για τη χορήγηση γευμά­των, με αποτέλεσμα να έχει αυ­ξηθεί και το κόστος. Και δεν είναι το μόνο, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κληθεί να συνδράμουν (δεν μιλάμε για τις περιπολίες των πλοίων, που είναι σταθερές εδώ και δύο χρόνια) με τη διαμόρφωση και τη χρήση στρατοπέδων, τη διάθεση οικίσκων και προσωπικού. Αυτό συνεπάγεται περαιτέρω χρήματα για καύσιμα και εκτός έδρας των στρατιωτικών.
Τα γενικά επιτελεία καλού­νται να προσφέρουν με τα τα­μεία τους να είναι άδεια και χωρίς να έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικό είναι ότι η οικονομική στενότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι τόσο μεγάλη, που σε αρκετές μονάδες παρατηρείται το φαινόμενο να δίδονται εξοδόχαρτα σε οπλίτες για την εξοικονόμηση χρημάτων από τη σί­τιση (και αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια). Πληροφορίες από το Πεντάγωνο σχολίασαν, πάντως, ότι οι μερίδες φαγητού είναι οι προβλεπόμενες για το προσωπικό της κάθε μονάδας και δεν υπάρχει έλλειψη. Παρατηρείται, επίσης, το φαινόμενο να ξο­δεύονται υλικά και προϊόντα για τις ανάγκες σίτισης των μετανα­στών από τα αποθέματα των μο­νάδων, με συνέπεια να είναι δύσκολη υπό τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν η άμεση αναπλήρωσή τους.









Κυριακάτικη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com